2024. április 25. 16:41

KezdőlapORBA legendás autó ismét indul a Mecsek Rallyn 

A legendás autó ismét indul a Mecsek Rallyn 

-

Tíz év után újra megjelenik a Mecsek Rallyn a legendás Lancia Rally 037-es autó, melyet ezúttal a finn Ville Silvasti és Risto Pietilainen fog vezetni a Historic Eb mezőnyében. 

2012-ben, tíz évvel ezelőtt hatalmas érdeklődést váltott ki a versenyzők és szurkolók körében is, amikor az olasz Massimo “Pedro” Pedretti és Marco Verdelli, Giuseppe Bosurgi és Francesco Granata, valamint a norvég Valter Christian Jensen és Erik Pedersen egy-egy Lancia Rally 037-es autóval állt rajthoz a Mecsek Rally Historic Eb mezőnyében. 

A versenyt végül Pedro nyerte, Bosurgi a 10. helyen ért célba, míg Jensen kiesett. 

Azóta is sokan várták, hogy a legendás autóval valaki induljon Pécsett, és a pillanat idén újra elkövetkezik. 

A finn Ville Silvasti ugyanis tavalyi Audi Quattróját az idei évre pont egy Lancia Rally 037-re váltotta, és miután a spanyol Costa Brava Rallyn a hetedik, a cseh Vltava Rallyn pedig a második helyet szerezte meg a Historic Eb értékelésében, hétvégén már a Mecseken próbál minél jobb eredményt elérni. 

Silvasti tavaly a negyedik helyen ért célba Pécsett az Audival, melyben az a Risto Pietilainen navigál, aki korábban Harri Rovanpera, Janne Tuohino, Mika Hakkinen (igen, a kétszeres F1-es világbajnok), valamint Kalle Rovanpera mellett is ült már. 

A Historic Eb pécsi futamára 21 páros nevezett, köztük ifj. Érdi Tibor és Csökő Zoltán Ford Sierrával, Wirtmann Ferenc és Kerekes József Ford Escorttal, Mekler László és Mekler Edit Alfa Romeóval, Magoss Péter és Bán Viktor Subaru Legacyval. 

Friss