2024. április 25. 10:16

KezdőlapORBZsírpapa szétcsapja az Eb-mezőny arcát – vagy nem

Zsírpapa szétcsapja az Eb-mezőny arcát – vagy nem

-

Közel egy évtizede ment utoljára Zsíros Imre és Mészáros Sándor új versenyabroncsokkal. A Mecsek Rallyra egy titokzatos támogatójuk hat új gumival lepte meg őket, amivel Zsírpapa arra készül, hogy szétcsapja az Eb-mezőny arcát. A gond csak az, hogy a gumik még egy hajóban csücsülnek, várva a kirakodásra. Ha nem jönnek meg, akkor Zsírpapa előveszi a legöregebb gumikat és megy egyet a szurkolóknak. 

„A helyzet az, hogy Meszes (Mészáros Sándor) és Garami (Zoltán) régen mentek együtt, és képzeld el, hogy még mindig szoktak beszélgetni – meséli Zsírpapa, aki a Dunakanyar Rallyn megbrummogtatta a VFTS-t Pethő Tyutyunak. – Persze Garami mindig szívja a vérét, kérdezte, hogy te, miért nem mentek gyorsabban? 

Azt mondja Meszes, ennél is gyorsabban? Így is minden kanyarban meg akar ölni. Hét-nyolc éves gumikkal megyünk. Azt mondja Garami, csak a gumin múlik? Azon hát. Jó, akkor veszek nektek hat új gumit, de akkor a Mecsek Rallyn menjetek vele, mint az állat.

Fotó: Zsírpapa

Így lett a Material-Plastik Kft. támogatásával hat új gumink. Hallod, még Pethőék ellen mentem utoljára új gumival, de már nem is emlékszem rá, hogy milyen. De várjál, mert nincs vége, a hat versenygumink még a hajón van, ami három hete nem tud kikötni. Azt ígérték, hogy ideér a versenyre, de ha nem, akkor viszont felrakjuk a legöregebb gumikat, és még az egyenesben is keresztben fogunk autózni, mint a hülyegyerekek.

Itt írd már bele a szponzorokat is, ahogy szoktad, (Etikett Print Kft., Box Print-FSD Packing Kft., GQS Kft.) zárójelben is jó, hátha úgy nem szólnak érte, meg az olvasóknak sem unalmas, de annyira aranyosak, hogy támogatnak, nélkülük nem tudnék versenyezni, csak pofáznék. Szerintem a szurkolók is jobban járnak, ha inkább megyünk.

De komolyra fordítva a szót, megmondom őszintén, nagyon szeretném, hogy megjöjjenek az új gumik. Tavaly is jó időket mentünk a historic Eb-mezőnyében. A gyűjtőben jöttek is nézegetni, hogy mitől megy ez az autó? Hátul dobfék van rajta, elől is csak kis tárcsa, mi a fene ez? Ott volt Mekler Laci is, ő beszéli a nyelvüket, azt mondja, ne csodálkozzatok, Zsírpapának 47-es lába van, tudja nyomni vele a gázt. 

Fotó: Zsírpapa

Na most, ha idén is eljönnének és meglenne az új gumink, akkor azzal szétcsapnám az arcukat. Vagy bedobnám. Más lehetőség nincs. Egyébként meg mindegy, ha már ott vagyunk, akkor élvezni fogjuk a versenyt. Nekem a rally az életem, meg persze anya és a gyerekek. Meg a szurkolók és a VFTS. Ha elmegyünk a Mecsek Rallyra, az nekem olyan, mintha nyaralnék, úgyhogy mi bajom lehet?

De azért szurkoljatok, hogy megjöjjenek az új gumik, hadd csapjam szét az arcukat. Azok is jó srácok, megérdemelnék.“

Friss