2024. április 28. 16:32

KezdőlapORBRanga simán, Hangodi szenzációsan nyert

Ranga simán, Hangodi szenzációsan nyert

-

Egy korai érkezés borította fel a 2wd versenyét, amelyet a hazai pályán versenyző Ranga Péter és Czakó Janek nyert jókora előnnyel. Hangodi Bendegúz és Bunkoczi László korai érkezés miatt kaptak két perc büntetést, amit szenzációs autózással a Peugeot Kupában ledolgoztak és még így is megnyerték. 

Idén vért ivott Hangodi Bendegúz, aki az eddigi három ORB-futamon a 2wd és a Peugeot Kupa értékelését is toronymagasan megnyerte és már-már ráaggatták a verhetetlen jelzőt. Ez ellen persze Beni tiltakozott a legjobban.

A Mecsek Rallyn azonban méltó ellenfelet kapott Ranga Péter személyében, aki a Pécs környéki pályák mestere.

Az első két gyorsasági bebizonyította, hogy nem véletlenül vártuk a Ranga, Hangodi összecsapást. A rutinos pécsi pilóta az első két szakaszt megnyerte és 20,0 másodperc előnnyel vezette a kategóriát.

A harmadik szakasz Hangodié lett, amivel csökkenthette volna a hátrányát, ám korai érkezés miatt két perc büntetést kapott, és a 2wd mezőny hetedik helyére esett vissza.

Ranga így a harmadik szakasztól ellenfél nélkül maradt az élen és a pénteki napot több mint egy perc előnnyel zárt az első helyen. Másnap egy szervo hiba hátráltatta, de ez sem akadályozta meg abban, hogy mind a két Árpádtetőn és Hetvehelyen is a leggyorsabb időt autózza.

Ezzel simán, 1 perc 21 másodperc előnnyel nyerte a 2wd-t.

„Volt olyan hely, ahol többet vártam magamtól. Beni büntetése után egy kicsit széthullott a mezőny, próbáltuk beosztani az előnyünket” – mondta Ranga.

Fotó: Sári Péter #Rallyhearthu

Ha összetettben nem is volt rá veszélyes Hangodi, a gyorsasági időkért meg kellett küzdeni vele. Annál is inkább, mert Hangodinak sietni kellett.

Sietett is. Az első nap végén már ötödik volt, másnap az első gyorson negyedik, három szakasszal a vége előtt harmadik, az utolsó előttin pedig második.

2wd-ben Ranga mögött második lett, amivel tovább növelte előnyét a bajnokságban, hiszen a pécsi versenyző csak a hazai futamán indult. A Peugeot Kupában viszont így is győzelmet aratott.

„Kalandmentes hétvégét szerettem volna. A két perc büntetés nem esett jól, de örülök, hogy a Peugeot Kupában így is ledolgoztuk a hátrányunkat” – mondta Hangodi Bendegúz.

A Peugeot Kupában 14,0 másodperc hátránnyal a Berta László–Császár László páros lett a második, akik az első napon küzdöttek műszaki hibával.

Szintén az első napon esett be és veszített időt Trencsényi Vince és Szegedi Máté, akik a kupa harmadik helyét szerezték meg 21,6 másodperc hátránnyal.

Sokat tanult a versenyen Vogel Adri, aki az egyik gyorsasági után megfuttatta navigátorát, Maricsek Mikit, mert otthagyták a menetlevelet a beíróban. Ezzel a hibával nem voltak egyedül, hiszen a mezőny legalább fele így járt, amikor a sofőr a nyilatkozat után azonnal indult.

Adriék közel két perc hátránnyal lettek negyedikek, míg további 54 másodperc hátránnyal ért célba az ötödik Vida Péter–Bárdos Péter páros.

A Mecsek Rally 2wd eredményei itt találhatók.

Friss