2024. április 28. 07:27

KezdőlapORBEzen már Vincze Ferenc is csak mosolygott 

Ezen már Vincze Ferenc is csak mosolygott 

-

Vincze Ferenc és Németh Gergely sorozatban negyedszer szerezte meg a második helyet az Országos Rallybajnokság futamán, ezúttal az 55. Mecsek Rallyn, ahol két szakaszt is megnyertek. 

Nagyon jól kezdte a Mecsek Rallyt a Korda Racing versenyzőpárosa, Vincze Ferenc és Németh Gergely, hiszen mindkétszer legjobb időt autózott a Trefortpuszta–Hatos szakaszon. 

A 2019-es magyar bajnok pilóta azonban később már nem tudott szakaszt nyerni, így végül a második helyen zárt, ahogy a bajnokság mind a három korábbi versenyén. 

„Nagyon szeretnék már előre elmozdulni erről a második helyről, ám úgy néz ki, egyelőre bebetonoztak minket a dobogó második fokára – fogalmazott mosolyogva Vincze Ferenc. – Viccet félretéve elégedettek vagyunk Gergellyel az elért eredménnyel, úgy érzem, kihoztuk a maximumot mind magunkból, mind pedig az autóból.

Ismét sikerült szakaszokat nyernünk, és az utolsó előtti részen ráálltam a gázpedálra, sikerült is feljönni a második helyre. Fantasztikus érzés, hogy vezetem a bajnokságot, és úgy vélem, egy sikeres felkészüléssel Veszprémben is jók lehetünk. Ha más nem, hát minimum másodikok…” 

Vincze végül 13,9 másodperccel maradt el a versenyt sorozatban másodszor nyerő Mads Ostberg mögött, aki tavaly Torstein Eriksen, idén pedig Patrik Barth navigálásával bizonyult a leggyorsabbnak. A Korda Racing versenyzői végül Velenczei Ádámot és Vánsza Zsoltot 4,9 másodperccel tudták megelőzni. 

Vinczéék a második hely ellenére is őrzik vezető helyüket a bajnokságban 3 ponttal Velenczei és 8 ponttal Ostberg előtt.

Friss