2024. április 29. 01:21

KezdőlapORBPatkó Gábor: Haver, fel kell épülni és visszajönni!

Patkó Gábor: Haver, fel kell épülni és visszajönni!

-

A Mecsek Rally ötödik gyorsaságiján esett el Viszló Csaba és Patkó Gábor Peugeot 208 Rally4-gyel. A teljes rally társadalom aggódva várta a híreket róluk. Pár nappal a baleset után Patkó Gáborral tudtunk telefonon beszélni. 

Természetesen az első kérdésük az volt, hogy hogy vagy van. 

„A körülményekhez képest egész jól – mondta Patkó Gábor. –  Zúzódásaim vannak, a fejem egy fokkal rosszabb. Erős agyrázkódásom volt, itthon vettem észre, hogy a bukósisakom is elrepedt. Vannak az emlékeimben kihagyások. Múlt hét szerda reggel még megvan, utána a következő emlékem, hogy szombaton fekszem a kórházban. Előfordul még, hogy többször megkérdezek dolgot. A legrosszabb az, hogy erőteljes pihenésre ítéltek és nagyon unom már itthon a semmittevést.“ 

Viszló Csaba továbbra is kórházban van, még Gábor sem tud róla friss híreket. 

„Markó Tibivel voltunk bent nála vasárnap, akkor tudtam beszélni vele. Hevesen bocsánatot kért, mondtam neki, hogy haver fel kell épülni és visszajönni! Megígérte, hogy azon lesz.“

A balesetről sincs emléke Patkó Gábornak, csak amit a videón látott. Ő is osztja sokak véleményét, hogy nagyon pici hiba történhetett és nagyon szerencsétlen helyen volt a fa. 

„Egyáltalán nem tűnt nagynak a hiba. Sőt, én azt gondolom, hogy se Csabi, se az autó nem hibázott, egy szerencsétlen szituáció volt. Ha nincs ott a fa, akkor még az is lehet, hogy kiforogjuk. A lehető legrosszabb helyen találtuk el az autóval, pont a B oszlopnál. Ha kicsit előrébb vagy hátrább kapjuk az ütést, akkor beforgatja az autót, de hát ez van. 

Szerencsénk volt, mert egy kanyarral feljebb álltak a barátaink, akik végig ott voltak mellettünk, bejöttek velünk a kórházba, ők hívták fel aput. Amióta hazaengedtek, azóta is rendszeresen látogatnak, ez is sokat segített. 

Rengeteg üzenetet, telefonhívást kaptam, nem is tudtam még mindenkinek válaszolni. Most érzem igazán, hogy milyen összetartó közegben vagyunk. 

Tényleg nagyon köszönöm mindenkinek, aki gondolt ránk. A magam részéről ígérem, hogy mindent elkövetek, hogy minél hamarabb felépüljek és visszatérhessek. Ahogy ismerem, Viszló Csabi is ezen dolgozik.“ 

Friss