2024. március 19. 05:25
KezdőlapORBTurán megtalálta a Mecsek Rallyn

Turán megtalálta a Mecsek Rallyn

-

Turán Frici és Farnadi Ági egyik kedvenc versenyével, a Mecsek Rallyval folytatódott hétvégén a Magyar Országos Rally Bajnokság. Friciék értékes tapasztalatokkal gazdagodtak a Pécs környéki versenyen, és egy-egy apró hibát követően a gumitaktikájuk is eredményes volt. Végül az ORB kategória abszolút 4. helyén zárták a kétnapos versenyt.

„Összességében jó hétvégét zártunk a Mecsekben, a Pécs környéki verseny továbbra is ott van a szívemben. Az idei évben egy új gumimárkával, a Pirellivel dolgozunk együtt, meg kell tanulnunk összehangolni a gumiabroncsot a Polo működésével.

Picit keményebb beállításokkal kezdtünk, ami nem volt a legmegfelelőbb választás, azonban a második napra sikerült asszimilálódnunk, megjött a tempónk is, és szombaton már végig az első négyben autóztunk, tizedekre egymástól. Úgy érzem, megtaláltuk, hogy tud a leghatékonyabban együttműködni az autónk és a Pirelli, és hogyan tudunk gyorsan vezetni ezekkel az abroncsokkal” – kezdi az értékelést Turán Frici.

„Nagyon izgalmasak a Mecsek pályái, a fejlődésünk pedig folyamatos volt az idei versenyen, ugyanis a második versenynap végére már tizedekre menő csatákat vívtunk az első 4 helyen. A power stage-en 2. időt autóztunk, értékes pontokat vihetünk haza erről a versenyről” – folytatja Farnadi Ági.

„Gondmentes hétvégén vagyunk túl, köszönöm Áginak, a csapatnak, és a szurkolóinknak is. Egy apró hibánk volt ugyan a pénteki legelső gyorsasági szakaszon, ahol hozzáértünk egy lassítóhoz és 10 másodperces időbüntetést kaptunk, de nem ezen múlt az első hely sorsa.

Végül az ORB kategória 4. helyén zártuk a versenyt. Legszívesebben már most újrakezdeném a hétvégét azokkal a beállításokkal és tapasztalatokkal, amelyekkel gazdagodtunk ezen a két napon. Pozitív élményekkel megyünk haza és máris várjuk a következő versenyt.” – zárja gondolatait Frici.

Július 22-23. között a Székesfehérvár–Veszprém Rallyval folytatódik a 2022-es Magyar Országos Rallye Bajnokság.

Klein Péter / Just Creative


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss