2024. április 25. 23:15

KezdőlapORBViszlóék balesete minket is megijesztett

Viszlóék balesete minket is megijesztett

-

Öt párossal érkezett az 55. Mecsek Rallyra a PSZA Motorsport csapata, plusz mellette Csukovics István kocsiját is szerelték. A csapat számára igazi éremeső volt Pécsett.

Rally1 ORB-ben a Berta László – Császár László páros a második helyen ért célba a Peugeot Kupában és az RC4-ben a harmadik helyen zártak.

psza
Fotó: Sári Péter #Rallyhearthu

„Berta Laci harmadik futamát teljesítette a Peugeot Kupában és mindjárt az első gyorsaságin nagyot villant, hiszen mindössze 0,1 másodperccel maradt le Hangodi Bendegúzék mögött, ám a második szakasz és az éjszakai rész sem mondható ilyen sikeresnek.

A második szakaszon üzemanyag ellátási problémákkal küzdöttek, a sötétben pedig nem tudták azt a tempót diktálni, amit megszokhattunk tőlük. Szombaton a Viszló Csabiék balesete megrémisztette őket és csak az utolsó szakaszra tértek vissza önmagukhoz. Csabiéknak innen is gyors felépülést kívánunk.

Az eredmény így sem csalódás, hiszen a második helyen értek célba az 1,2 szorzós versenyen. A fiúk legközelebb a veszprémi murván mutatják meg magukat, ez teljesen új lesz nekik ezzel az autóval. A verseny előtt mindenképpen nagy tesztet tervezünk majd” – kezdte a beszélgetést Szabó Árpád.

psza
Fotó: Sári Péter #Rallyhearthu

A Rally1 ORC-ben két autóval állt ki a csapat Helenbaiék mellett Kiscsatáriék is a P13-as nagyon erős kategóriában próbáltak szerencsét.

psza
Fotó: Sári Péter #Rallyhearthu

„Csikarék nagyon izgalmas versenyt futottak, rengeteg látványos elemet vittek bele a mecseki hétvégébe. Volt megforgásuk, beesésük, de olyan is, hogy az ásványvíz leütötte az áramtalanítót és beszorult a pedál alá. Végül a második helyen értek célba, természetesen ehhez kellett mások szerencsétlensége is. A fiúk már gőzerővel készülnek a Székesfehérvár – Veszprém Rally-ra, hiszen a murva nagy kedvenc számukra. Imiék egy gázbowden szakadáson kívül abszolút hibamentes versenyt tudhattak a hátuk mögött. Jól érezték magukat, de nagyon el is fáradtak, a kategória negyedik hely csak hab a tortán” – tett hozzá Árpád.

A Just4fan kategóriában a Szombathelyi Péter az orfűi verseny után idén másodszor állt rajthoz. Ez volt életük első nagyobb versenye, ahol nagyon jól helyt is álltak. Az autójuk hibátlanul működött és boldogan értek a célba. A munkahelyi elfoglaltságok miatt futnak ilyen lazább évet, de a pécsi verseny után egyből elkezdték keresni a következő lehetőséget.

Nem volt ilyen pozitív versenye a Zsolna Józsiéknak, mert az első gyorsaságin volt egy gázkartörésük, emiatt szuper rallyiznijuk kellett, majd másnak az első körben a differenciálművük fogazott le, ami miatt végleg búcsúzniuk kellett a Mecsek Rallytól.

Csukovics István a Historic Bajnokságban egy lengéscsillapító törés mellett nagyon jó versenyt futott, abszolút harmadik helyük mellett megnyerték a D2-es kategóriát.

psza
Fotó: Sári Péter #Rallyhearthu

„A csapat részéről nagyon erős hétvége volt, a nagy meleget nehezen bírták a versenyzők és a szerelők is, de ez a verseny az egyik kedvencünk és az eredmények tekintetében gyorsan tudjuk feledni a rossz dolgokat. Pécsen mindig izgalmas és változatos versenyt futunk és most is ezt tapasztaltuk.

Idén a bajnokság még egyszer visszatér a Mecsekbe, ezért kijut még a jóból. Szeretném megköszönni mind a támogatóink, mind pedig a szerelőink áldozatos munkáját. Sokat nem pihenhetünk, hiszen a hétvégén Kazincbarcikára látogatunk, ahol folytatódik a Rally2-es és a Rally3-as bajnokság.

Több párossal érkezünk, lesznek új versenyzőink is, például Goller Ákos, aki a csapat 208-as Peugeot versenyautóját viszi táncba. Ákos a Rally2 elejében autózik, mind úgy, mint Fekete Gyula, aki megnyerte az előző versenyt. Azt gondolom a PSZA sátor alatt egész izgalmas verseny lesz. Hétvégére közel negyven fokot mondanak, ez biztosan nagyon nehézzé teszi majd a versenyt” – zárta a beszélgetést Szabó Árpád.

Sári Péter #Rallyhearthu

Friss