2024. április 25. 22:18

KezdőlapORBHoffer Zsolték mindent megtanultak a lendületautózásról

Hoffer Zsolték mindent megtanultak a lendületautózásról

-

A Hoffer Zsolt – Czézinger Kristóf páros a technikai gondok ellenére az ORB abszolút 17. helyén végzett tikkasztó 55. Mecsek Rallye-n

Nem vezetett egyenes út az 55. Mecsek Rallye rajtceremóniájáig a Hungarian Police Rallye Team-nek, miután a Dunakanyar Rallyn megadta magát a Rally 3-as Fiesta motorja, és a jelenlegi logisztikai nehézségek miatt kérdéses volt, hogy minden alkatrész időben megérkezik-e. Berényi László és a BERENYIRACING csapata azonban csodát művelt, így a páros sikeresen teljesítette a Pécs környéki versenyt.

„Nagyon összetett versenyen vagyunk túl, először is azért, mert a munkánk miatt a pályabejárás első napját ki is kellett hagynunk – kezdte Hoffer Zsolt. – Ezt egy alternatív lehetőséggel orvosoltuk, le tudtunk egy nappal hamarabb jönni, és külön fel tudtuk írni a Hatos- Trefortpusztai gyorsasági szakaszt oda-vissza. Csütörtökön teljesen fel tudtuk a pályákat dolgozni, így a délutáni teszten már részt is vehettünk, és a rendező kérésére autóztattunk pár fontosabb szponzort, akik közül volt, aki először ült raliautóban.”

„Sajnos a Dunakanyar Rally után a motorunk megadta magát – nem tudjuk az okát, az M-Sporttól várjuk a visszajelzést arról, hogy mi lehetett a gond. Berényi Laci és csapata a lehetőségekből a maximálisat kihozva össze tudott rakni egy másik motort, viszont sajnos csak utcai benzinnel tudtunk menni – összességében véve kb. 20 lóerővel voltunk gyengébbek, mint a régi motorral.”

Az erő hiánya sajnos meglátszott az első kör utáni göngyölített eredményeken is, párosunk a 28. helyen állt az első két gyors után.

„Pénteken az első kör kicsit elkeserítő volt, ezt szerintem mindkettőnk nevében mondhatom – erősítette meg Czézinger Kristóf navigátor. –  De az első két gyors után a szervizben a srácok varázsoltak valamit az autón, fel is szívtuk magunkat, és nagyon jó hangulatban nyomtuk végig sötétben a maradék két szakaszt, ezáltal pedig az eredményeink is jobbak lettek.”

Hoffer Mecsek
foto: Hungarian Police Rally Team

A páros gyorsan alkalmazkodott a körülményekhez, és a második napra a vezetési stíluson is változtattak.

„Az itinerünk alapból jó volt, így tudtam, hogy másképp kell kezelnem az autót, valahogy csökkentenem kell az erőhiány okozta hátrányt, ezért igyekeztem lendületből autózni, és így tudtam egy konstans jó eredményt hozni. Az emelkedőkön és a kigyorsításnál érzem az erőhiányt, de így sokat tanultam a lendületautózásról, ami mindenképp jó tapasztalat volt” – magyarázta Hoffer Zsolt.

„Igen, a szombati napra sikerült átvinnünk a péntek esti lelkesedést, kiegyensúlyozott tempót tudtunk végig menni, az utolsó körre sikerült pár másodpercet javítanunk mindenhol – értett egyet Kristóf. –  Összességében jó volt a hangulat az autóban, a gumitaktikánk ezen a versenyen rendben volt, és a csapat is mindent megtett a sikerért, ezúton is köszönjük mindenkinek a szuper munkát!”

Hoffer Mecsek
foto: Hungarian Police Rally Team

A Hungarian Police Rally Team a versenyzés mellett természetesen a Mecsek Rallyn is nagy figyelmet fordított a kicsik és nagyok edukációjára az Expo Center bejáratánál található Közlekedésbiztonsági Parkban. A játékos feladatokat és nyereményeket kínáló program az FIA Historic Eb felügyelőinek is elnyerte a tetszését, még ők is mentek pár kört a pályán.

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a kedvenc sportunk, a rali által tudjuk népszerűsíteni a tudatos és felelősségteljes közlekedést, hiszen mindannyian hazavárjuk szeretteinket a lezárt gyorsasági szakaszokról és a közutakról egyaránt. Fontos, hogy vigyázzunk egymásra!” – fejezte be Hoffer Zsolt.

A csapatunk jó hangulatát egyedül a Viszló Csaba – Patkó Gábor páros hatalmas esése árnyékolta be – innen is jobbulást kívánnak Csabinak!

Hoffer Mecsek
foto: Hungarian Police Rally Team

 

 

 

 

Friss