vasárnap, augusztus 14, 2022
KezdőlapORBStrider meglepődött Kazincbarcikán

Strider meglepődött Kazincbarcikán

-

- Hirdetés -

Az RC6-os kategória negyedik helyén ért célba a Gulf Racing Hungary versenyzőpárosa a Strider Zoltán – Apkó András duó a 2022-es Kazincbarcika Rally Rally2-es mezőnyében.

A páros az első kört rossz beállításokkal teljesítette, amivel megalapozták az eredményüket. A szervizben hiába vitték el jó irányba az autó beállításait, a lemaradásukat már nem tudták visszahozni.

- Hirdetés -

„Meglepődve tapasztaltuk, hogy három Lada végzett a Kazincbarcika Rally első három helyén és a közelben sem jártak az újabb R2-es autók, nem erre számítottunk és az első kerekesek között is előrébb gondoltuk magunkat. A fehér aszfalt és a csúszós pályák elég speciális követelményeket támasztottak elénk, azt gondoltuk jók lesznek a beállításaink, de ez sajnos kiderült az első körben, hogy rosszul gondoltuk. Az első szervizben átállítottuk a kocsit, ami jó irányba vitte az egészet, tudtunk gyorsulni, de a lemaradásunkat nem tudtuk visszahozni. A kategória negyedik helyet ennek ellenére nem tartom szégyennek, de mi olyanok vagyunk, akik szeretnek kupával hazamenni” – kezdte a be versenybeszámolóját Strider Zoltán.

Akik a versenyen egy évvel korábban indultak, előnyben voltak az új bálozókhoz képest, így Zoli és Andris is tudja, már mit kell máshogy csinálni jövőre.

- Hirdetés -

„A prológot nagyon vártam, annak ellenére, hogy el kellett autózni Miskolcra, mert ez sok mindenkinek nem tetszett. Viszont értetlenül álltunk a rendezőség döntése előtt, miszerint a Rally2-es élmezőny előtt annyira fellocsolták a pályát, hogy alig bírtunk rajta végigmenni. Nem lehetett volna kivárni azt az öt autót? Ha már nem számít bele az eredmény, akkor miért kell tönkretenni mások szórakozását? Állítólag nagyon porzott, viszont a locsolást követően az utolsó öt autó egy sáros dagonyában ment. Értékelhetetlen volt! Ez nagyjából olyan, mint ahogy beírtak nekünk egy lassító rombolásos büntetést, amire nem emlékszem és a kocsin sincs semmilyen nyoma. Sajnos ezeket a döntéseket el kell fogadnunk. Az egész verseny alatt egy apró technikai problémánk volt, a váltónál kellett cserélni egy potmétert, mert negyedik és ötödik fokozatnál nem jó helyen vette el a gyújtást. Nyilván itt ment el némi idő, ez olyan, mint amikor utcai autónál nyugodt tempóban váltasz, de igazából ez nem befolyásolta azt, hogy hányadik helyen végeztünk” – zárta a beszélgetést Strider Zoltán.

A páros a murvát kihagyja, Vértesen mennének, de lehet, alternatív megoldást kell találniuk nyári versenynek.

A csapat partnereinek köszöni a segítséget!

Sári Péter #Rallyhearthu

- Hirdetés -

Friss