2024. április 23. 13:03

KezdőlapORBPSZA Motorsport: Régen volt már ilyen!

PSZA Motorsport: Régen volt már ilyen!

-

Közel két hónapos Rally2-es szünet után nyolc párossal érkezett meg a Kazincbarcika Rallyra a PSZA Motorsport csapata.

Négy páros versenyzett egyesületi színekben és szintén négy, akinek szervizelt a csapat.

„Nagyon örültem mikor megláttam az eredményközlőn, hogy Hinger Dávid abszolútban szakaszt nyert, hiszen nagyon rég volt olyan Rally2-ben, amikor PSZA Motorsportos versenyző szakaszt nyert” – kezdte a versenybeszámolót Szabó Árpád, majd hozzátette. „Dávidéknak egy pici műszaki problémájuk volt, de segítettünk elhárítani bajt és meg tudták nyerni a kategóriájukat.”

Endrődi Laciék kisebb hibák mellett be is csúsztak az árokba, de ez sem gátolhatta meg őket abban, hogy végre idén először átmenjenek a céldobogón. A fiúk nagyon boldogok voltak a célban.

„Két párosunk versenyzett Peugeot 208 R2-es autóval, a Tellér Antal és Györkő József, mindketten Bakó Rally Team autóival versenyeztek. Györkő Józsi közel öt éve nem versenyzett, így ő nagyon szépen debütált az egyesületünkben, ahogyan Antiék is kihozták magukból a maximumot. Mindketten hibamentes versenyt futottak, amihez innen is gratulálunk” – folytatta Árpád.

Rally3-ban nem tudta magát képviselni a csapat, mert sem Bőhm Tibornak, sem Domoszlai Bencének nem készült el még az autója.

A csapat sátrai alatt Goller Ákos, Szetei Norbert, Baksai László és Fekete Gyula voltak a szereplők.

„Fekete Gyula az egri győzelem után vérszemet kapva érkezett Kazincbarcikára. Sajnos rosszul indult a versenyük, hiszen az első gyorsasági szakaszon nagy sebesség mellett megforogtak, amivel elszálltak győzelmi esélyeik. Az autójuk egyáltalán nem sérült meg és a fiúk a 41. helyről nekiálltak felzárkózni, ami hat szakasz megnyerésével a negyedik helyig repítette őket. Ez annak fényében, hogy reggel mi történt ez nagyon jó eredmény. Sajnos a többi versenyzőről ez a fajta siker nem mondható el, bár így is volt top ötös időnk a gyorsaságikon. Baksai Laci és új navigátora Szabó Beu a harmadik gyorsaságin búcsúzott motor probléma miatt. Amíg mentek jó eredményeik voltak. Szetei Norbiéknak az első körben volt egy akkumulátor problémájuk, amit a szervizben Bakó Laci segítségével ki tudtuk cserélni. Ezúton is köszönjük Lacinak a segítséget. Norbi így végig tudott menni és célba is ért. Goller Ákosnak nem volt ilyen szerencséje, sőt, mondhatni nekik volt a hétvége egyik legkalandosabb versenyük. Ákos nagyon jól bekezdett, negyedik idővel nyitott, amit a második szakaszon egy becsúszás követett, ahol egy ágacska az ékszíjat elszakította. A fiúk kiestek volna, de az autót a szervizben megjavítottuk és a szuperrally segítségével visszaállhattak a versenybe. Ők ezt meghálálták egy jó eredménnyel, majd egy újabb megforgás és beesés után nem forszírozták tovább, a kiállás mellett döntöttek. Szerencsére mindenki megúszta karcolás nélkül. Nem pihennek sokat, hiszen a Székesfehérvár – Veszprém Rallye-n ott lesznek az indulók között. Külön szeretném kiemelni a csapat teljesítményét ebben a nagy embertelen melegben, problémák voltak és mégis mindenre nagyon jól reagáltak a szervizes fiúk. A szervizpark nem volt olyan, mint tavaly, de ezt megértjük. Ahová kijelölték a helyünket, ott nem fértünk el, de a szervizpark sportbírói nagyon jól reagáltak a problémánkra, nekik is hálásak vagyunk” – zárta a beszélgetést Szabó Árpád.

A folytatásban a csapat Veszprémbe látogat, nagyon imádják ezt a talajformát. Először megy majd itt a Peugeot Kupa, így Berta Lacinak meg kell ismerkedni a laza talajjal. Ott lesz a csapat sátra alatt a nagy visszatérő Zagyva Lajos és Nagy Gábor is, aki idén először indul majd itthon.

Köszöni a csapat együttműködő partnereinek a segítséget!

Sári Péter #Rallyhearthu


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss