2024. április 23. 14:04

KezdőlapORBTökéletes verseny, feledhető teljesítmény

Tökéletes verseny, feledhető teljesítmény

-

A Velenje Rallyn elszenvedett bukás erősen éreztette a hatását Osváth Péter és Papp Tamás versenyzésén az 55. Mecsek Rallyn. A Skodás páros az abszolút 10. és a Mitropa Kupa értékelés harmadik helyén végzett a Magyar Bajnokság legtradicionálisabb futamán.

„Csütörtökön minden kiderül.” Mondta még a verseny előtt Osváth Péter, arra a kérdésre, hogy pályafutása legnagyobb esése mennyire veti majd vissza a tempós gyorskocsizásban.  

A teszten, először borzalmas rosszul mentem, de Hál Istennek ismerem Bakonyát, ezért fokozatosan építettem fel magam. A végére már tudtam jobbakat menni, plusz gyorsulni. Az megnyugvással töltött el, hogy mentünk hat kört és a negyedik menettől kezdett jó lenni. Nem volt 100%-os, de nagyjából jónak éreztem. Sajnos ezt a formát a versenyre nem tudtam átvinni. Az ott leadott teljesítmény nem volt annyira jó, de ez történt, nem rágódok rajta. Legközelebb jobbak leszünk! A Mecsek Rallye második felére kezdtünk visszatérni ahhoz a tempóhoz, amit elvárnék magunktól és itt nem csak az esésről van szó, hanem hogy kint lassabbak a pályák, sokkal több a kanyar, ezért abba is vissza kell rázódni, hogy el kell vállalni a tempós részeket. A végére kezdett összeállni a kép, de kellett volna menni még egyszer ennyit és azzal a sebességgel, amit szombaton, a második körtől kezdve diktáltam. Nem a helyezés zavart, hanem az, hogy sokat kaptunk, ez rettenetesen megmaradt bennem.”

Az eredmény egy dolog, de a pilóta és a hazai pályán versenyző navigátora minden percét élvezték a Mecsek Rallynak.

„Iszonyat jó verseny volt. Már tavaly is azt mondtam, hogy az egyik legjobb viadal volt az évben, és ez idénre is igaz! Nyilván a külföldi versenyek nekem extrák, mert minden az újdonság erejével hat és sok az új impulzus, de amit a Mecseken tapasztaltam az az én skálámon közel van a 100%-hoz!”

Osiék Mitropa mérlege eddig 3 versenyből két dobogó, ami azért jól mutat a statisztikákban.

„Igen, de ezt a helyén kell kezelni. Ennek semmi jelentősége. Azt hallottam, hogy tovább emelkedik a kenyér ára, szóval hiába lettem dobogós a Mitropában, ez rám is vonatkozik!” Nevet fel hangosan a pilóta. „Inkább az előttem álló feladatokra koncentrálok. A következő verseny a Veszprém Rally, ami előtt muszáj lesz egy komoly tesztet is csinálnunk, mert murván legutóbb pont egy éve ültem a Skodában. Azt már rettenetesen várom, arra készülünk gőzerővel!

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss