2024. április 26. 07:10

KezdőlapORBLakatos Róbert: Sajnos nem értünk célt és elbuktunk! - Törlik a Vértes...

Lakatos Róbert: Sajnos nem értünk célt és elbuktunk! – Törlik a Vértes Rallyt 

-

A Vértes Rallyt tavaly rendezték meg először és csak remélhetjük, hogy nem utoljára, miután Lakatos Róbert rendező az idei versenyt lemondani kényszerült. 

Tavaly mindenki nagy örömére egy új helyszín került a Magyar Rally Bajnokság naptárába, Mór, ahol először rendezték meg a Vértes Rallyt. 

Az összesen négy pályán megrendezett 11 szakaszt követően Mads Ostberg és Torstein Eriksen nyert Hadik András és Kertész Krisztián, valamint Velenczei Ádám és Igor Bacigál előtt. 

Azonban nem csak ők, hanem szinte mindenki boldogan távozott a versenyről. 

Idén a hatodik verseny lett volna az ORB-ben a móri, azonban Lakatos Róbert lemondani kényszerült anyagi problémák miatt. 

“Fájdalmas döntést kellett meghoznunk a mai napon! – mondta Lakatos. – Az elmúlt hónapokban próbáltuk helyreállítani a rendezvény megingott gazdasági hátterét. Sokan bíztattak, drukkoltak nekünk, hogy ez sikerüljön! Ezúton is szeretném megköszönni azoknak, akik bátorítottak és a támogattak minket ezen az úton!

Sajnos nem értünk célt és elbuktunk! Egyedül maradtunk a végére, és hosszas mérlegelés és tépelődés után be kell, hogy lássuk el kell engednünk a Vértes Rally megrendezésének lehetőségét!

Az utolsó utáni pillanatig a verseny megtartása volt a célunk – nem a lemondása, de sajnos a sportegyesületünk nem tudja felvállalni a rendezéssel kapcsolatos terheket, mert nem rendelkezünk az ehhez szükséges forrásokkal!”  

A teljes közlemény itt olvasható. 

A Rally Szakági Bizottság tájékoztatása szerint megpróbálják pótolni a móri versenyt, de az biztosan nem az eredeti Vértes Rally időpontjában lesz, mert az addig hátralévő 50 nap túl kevés egy verseny megrendezésére. 

Friss