2024. április 26. 21:52

KezdőlapORBÚjabb defekt csomag, Bútor és Ostberg vezet, Turán kiesett 

Újabb defekt csomag, Bútor és Ostberg vezet, Turán kiesett 

-

A Székesfehérvár-Veszprém Rally szombati napjának második körében is sok defekt fordult elő, a versenyt Bútor Róbert, az ORB értékelést Mads Ostberg vezeti. 

Bútor Róbert és Tagai Róbert mind a négy mai szakaszt megnyerte a Székesfehérvár-Veszprém Rallyn, miközben még a defekteket is elkerülték, így nem is csoda, hogy kényelmes előnyre tettek szert a nap végére, hiszen 39,2 másodperccel előzik meg Mads Ostberget és Patrik Barth-ot, akik az ORB értékelés élére álltak. 

Ostberg az első délutáni szakaszon már a verseny során második defektjét gyűjtötte be, míg Klausz Kristóf és Csányi Botond a nap utolsó mért szakaszán értek célba felnin, így a norvég versenyző 10,9 másodperc előnnyel átvette a vezetést az ORB-ben.

Fotó: Sári Péter

A második körben Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt lépett a harmadik helyre az ORB-ben, 5,1 másodperccel követve Klauszékat, akik az első körben küzdöttek a Skoda fékjeivel. 

Turán Frigyes és Farnadi Ágnes az első kör végén még az ORB harmadik helyén állt, azonban a nap második szakaszán az első körben defektet gyűjtöttek be, a másodikban pedig műszaki hiba miatt ki kellett állniuk. 

Balogh János és Holczer Dániel hosszú idő után tértek vissza a versenyzéshez, azonban így is az ORB negyedik helyén várhatják a vasárnapi hat szakaszt. 

Tóth Tibor és Szabó József, valamint Ollé Sándor és lánya, Rebeka pedig olyan szoros küzdelmet folytatnak, hogy az első nap végén holtversenyben állnak.

Fotó: Sári Péter

Vincze Ferenc és Németh Gergely a nap első szakaszán mindkétszer defektet gyűjtöttek be, de így is sikerült az ORB értékelés hetedik helyére lépniük. 

A versenyen ma még egy Székesfehérvári szuperspeciál vár a versenyzőkre, ahol nem lesz időmérés, holnap pedig hat szakaszt kell még teljesíteni. 

Székesfehérvár-Veszprém Rally, állás 4 szakaszt követően 
1 #18 Bútor Róbert / Tagai Róbert Citroen C3 WRC (ORC) 25:10,5
2 #1 Mads Ostberg / Patrik Barth (NOR / SWE) Citroen C3 Rally2 +39,2
3 #4 Klausz Kristóf / Csányi Botond Skoda Fabia Rally2 evo +50,1
4 #3 Velenczei Ádám / Vénsza Zsolt Skoda Fabia Rally2 evo +55,2
5 #12 Balogh János / Holczer Dániel Skoda Fabia R5 evo +1:08,6
6 #8 Tóth Tibor / Szabó József Skoda Fabia Rally2 evo +1:21,0
7 #10 Ollé Sándor / Ollé Rebeka Skoda Fabia R5 +1:21,0
8 #2 Vincze Ferenc / Németh Gergely Skoda Fabia R5 +1:31,2
9 #7 Német Gábor / Adsorján Szabolcs Skoda Fabia R5 evo +1:59,5
10 #9 Trencsényi József / Verba Gábor Skoda Fabia R5 +2:27,3

További eredmények

Friss