2024. április 26. 21:54

KezdőlapORBKorda Erik: Azt hittem, fű sem terem nekünk, nemhogy babér 

Korda Erik: Azt hittem, fű sem terem nekünk, nemhogy babér 

-

A Korda Racing versenyzői, a Vincze Ferenc-Németh Gergely és a Foczkó Ákos-Kertész Krisztián párosok számára nem jól kezdődött a Rally1-es szezon egyetlen murvás futama, azonban a végén mégis örülhetett a csapat a Székesfehérvár-Veszprém Rallyn

A Korda Racing két párossal állt rajthoz a Rally1-es szezon egyetlen murvás futamán, ahol Vincze Ferenc és Németh Gergely két defekt után is képes volt a második helyen zárni, így a szezon ötödik versenyén is az ezüstös pozícióban ért célba. 

Fotó: Korda Racing

Foczkó Ákos számára ezúttal Madarász Szabolcs helyett Kertész Krisztián olvasta az itinert, és bár számukra is nehezen indult a rendezvény, végül a dobogó harmadik fokára álltak, amivel továbbra is van esélyük az év végi első helyre az ORC-ben. 

„Ezt már egyszerűen el sem akarom hinni…” – mondta Korda Erik. – „Vincze Ferikéék akárhol indulnak, akármilyen formában versenyeznek, a végén mindig a másodikok lesznek. Én elfogadom ezt a sorstól, ha ez kell ahhoz, hogy az év végén ő legyen az abszolút bajnok. Nem tagadom, az első három szakaszt követően megfordult a fejemben Feriék és Ákosék helyzetét látva, hogy itt nemhogy babér nem terem nekünk, de egy árva fűszál sem.”

Fotó: Korda Racing

„Aztán mindketten beindultak, és a végén jöhetett az ünneplés a dobogón. Amit Feri produkált az utolsó két szakaszon, azt nem lehet szavakba önteni. A sírból hozta vissza az esélyét a bajnoki címre, és hiszek abban, hogy képes lesz 2019 után ismét a csúcsra jutni. Most jön egy kis szünet a csapattagok számára, és augusztus második felében aztán nekiindulunk újra, mert az álmainkat szeretnénk valóra váltani.” 

Friss