2024. április 20. 13:23

KezdőlapERCKülönleges motorsport csapatot épített a korábbi triatlon versenyző

Különleges motorsport csapatot épített a korábbi triatlon versenyző

-

A csapatot az egykori válogatott ifjúsági triatlon versenyző, Jagadics Gábor eredetileg a Toyota GR Yaris projektre hozta létre, azzal a céllal, hogy olyan közösséget teremtsen meg, ahol a nemes küzdelmen és az emberi értékeken van a hangsúly. Az eredmény őt lepte meg a legjobban, hiszen a csapat egyik pillanatról a másikra bővült, többek között három HUMDA Academy versenyzővel, a rally Európa-bajnokságon induló Csomós Mixi–Nagy Attila párossal és a legerősebb nemzetközi sorozatokban szereplő két gokartversenyzővel, Hideg Ádámmal valamint Krózser Menyával.

„Eredetileg a Yaris GR kupa miatt hoztam létre a GR Motorsportot – mondja Jagadics Gábor. – A Toyota GR Yaris-szal kapcsolatban az első impulzusok Kovács Tamás barátomtól érkeztek, aki már akkor látta, hogy ez jelentheti a jövőben a nem gyári autók közül az egyetlen versenyképes csomagot. A versenyautók fejlesztésében és üzemeltetésében is óriási rutinjuk van, így a technikai háttér is adott volt egy jó projekthez. Az volt az elképzelésem, hogy az utcai négykerék-hajtású Yarisokból idehaza építünk egy olyan kupás autót, ami a Rally2 és a Rally3 kategória közé illeszthető be, és ahol teljesen egyforma autóval versenyezhetnek egymás ellen a fiatalok.“

Sajnos az alkatrészek beszerzése némileg késleltette a programot, de a Mecsek Rallyn már láthattuk előfutóként Szauer Gergőt és Kerék Istvánt a GR Yarisszal. Az autó nagyon jól teljesített, de a fejlesztés javában zajlik, így az év hátralévő része még sok munkával fog telni, hogy a 2023-as idényben ott álljanak a rajtvonalon az autók.

„Már a Yaris kupával is az volt a célom, hogy egy olyan közösséget hozzak létre, ahol a nemes küzdelem és az emberi értékek a legfontosabbak. Válogatott sportolóként megtanultam, hogy nagyon keményen meg kell dolgozni egy eredményért, és csak annak van igazán sportértéke, ha sportszerű küzdelemben tudunk megmérkőzni az ellenfelekkel.

Mindig is szerettem az utolsó pillanatig küzdeni, a pályán eldönteni, hogy ki a jobb, és a végén gratulálni a másiknak, hogy ez egy nagyon jó verseny volt, jól éreztük magunkat. Számomra így néz ki egy igazi sportoló.

Ezt a szellemet szeretném megteremteni a GR Motorsportnál is, így határozott elképzelésünk, hogy csak olyanokkal dolgozunk együtt, akik hasonlóképpen gondolkodnak.“

A GR Yaris programon keresztül több versenyzővel is kapcsolatba került, akiknek szimpatikus volt ez a gondolkozásmód. Így került a GR Motorsport színeibe a rally Európa-bajnokságon versenyző Csomós Mixi és Nagy Attila.

„Mixi például felajánlotta a segítségét, hogy átadja rallyversenyzői tapasztalatát, ami szerintem óriási dolog, és igazán példaértékű, ettől tud előre menni ez a sport.

A Yaris tesztelésére az idősebb Krózser Menyát kértük fel. Szerintem ő az egyik legkomolyabb műszaki tudással rendelkező rallyversenyző, aki nagyon pontos visszajelzéseket tud adni az autó beállításaival kapcsolatban, amit ezúton is nagyon köszönünk neki. Menyát emberileg is nagyon nagyra értékelem, ezért szinte evidens volt, hogy az ifjabb Krózser Menya is a csapat tagja lesz, aki nagyon tehetséges gokartversenyző.

Ferencz Krisztián barátomon keresztül került a csapatba Hideg Ádám, akinek az édesapja és a nagypapája is híres rallyversenyző volt, ő pedig szintén rendkívül tehetséges gokartversenyző.

A csapatunk tagja Bertalan Márton és Mózes Máté is, akik idén Mitsubishivel teljesítik az első évüket a magyar bajnokságban. Nem titok, remélhetőleg jövőre őket is a Yarisban láthatjuk majd. Illetve Szauer Gergő és Kerék István páros is az elsők között lesz, akik éles körülmények között versenyezhetnek a kupás GR Yarisszal.

A Rally2-ben is van egy lelkes versenyzőpárosunk, Denkovics Tamás és Denkovics Dominik, akik BMW E46-tal állnak rajthoz.

A sorból talán csak én lógok ki. Tóth Viktor navigálásával én már tényleg csak a rallyversenyzés élvezete miatt állok rajthoz. Nagyon szeretem a Ford Fiesta R5-öt és nagyon boldogan érek célba vele akár a huszadik helyen is.

A saját eredményeimnél sokkal fontosabb számomra, hogy a GR Motorsportból egy olyan csapatot építsek, amiben mindenki sportszerűen küzd, és a végén szívből tudunk gratulálni a másiknak.“


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss