2024. április 25. 10:52

KezdőlapORBOroszlányban már a bajnoki címért megy Zákányi

Oroszlányban már a bajnoki címért megy Zákányi

-

Az Oroszlány Rallyn már a Rally3-as bajnoki címet is bebiztosíthatja Zákányi János, aki a Bózsvai autós napokon autóztatással készült a versenyre. 

Zákányi János és Vidécz Zsolt 42 pont előnnyel várhatja az Oroszlány Rallyt, a Rally3-as bajnokság hétvégi futamát, ahol az év végi első helyet is bebiztosíthatja a ladás páros. 

„A hétvégét a Bózsvai autós napokon töltöttük, ahol Zákányi Janika autóztatta meg a helyi közönséget – mondta Németh “16V” Péter, a Horváth Rallye ASE vezetője. –  Nagyon jó rendezvény volt, Bózsva falu vezetősége és lakossága teljesen kitett magáért. Figyelték minden kívánságunkat, amit nagyon szépen köszönünk. Hétvégén viszont már nem csak autózásról beszélhetünk, hiszen folytatódik a Rally3 Bajnokság, ahol komoly kis csapattal állunk ki. Ott lesz az indulók között Zákányi János, Buris István és Kapás János. Janikáék célja természetesen, hogy megszerezzék a bajnoki címet. Burisék ott vannak a kategóriájuk dobogóján, nekik nem kérdés, hogy meg kell, tartsák ezt az eredményt. Kapás Jani hazai versenyző, tőle mindenképpen kiváló eredményt várok.” 

A csapat azonban a bajnoki pontokért küzdő mezőny mellett a Just4Fun kategóriában is indít versenyzőket, ott a Matics Mihály – Németh 16V Péter duó mellett a Németh 8V Péter – Spath Szabolcs páros áll rajthoz Mitsubishivel. Az ózdi verseny előtt nagyon jó teszt lehetőség lesz ez számukra. 

A hétvégi Oroszlány Rally szombaton egy rajtceremóniával kezdődik, majd vasárnap hat gyorsasági vár a mezőnyre. 

Friss