2024. április 26. 09:31

KezdőlapORBSzelep: Csak egy hibája volt Zákányi Janinak Oroszlányban 

Szelep: Csak egy hibája volt Zákányi Janinak Oroszlányban 

-

Zákányi János és Vidécz Zsolt magabiztosan nyerte a Rally3-as Oroszlány Rallyt, még egy utolsó szakaszon történt hiba ellenére is. 

Zákányi János és Vidécz Zsolt csupán az első és utolsó szakaszon nem tudott nyerni az Oroszlány Rallyn.  

Az első szakaszon Rácz Gábor és Szíjártó Róbert volt a leggyorsabb, miután módosítva lett eredménye egy másik versenyző miatti lassítás után az eredménye. A vezető helyet azonban a következő szakaszon már el is vesztették, miután főtengelytörés miatt feladni kényszerültek a versenyt. 

A verseny utolsó szakaszán bár a leggyorsabb volt a Zákányi-Vidécz kettős, azonban a rajnál hibázott, így 10 másodperc büntetést kapott, azonban négy szakaszon a leggyorsabb volt, így a hiba nem befolyásolta első helyét a versenyen. 

“Zákányi Janika ott folytatta, ahol korábban abbahagyta, újabb győzelmet jegyzett a Rally3-as futamon Oroszlányban – mondta Németh “16V” Péter, a Horváth Rallye ASE csapatvezetője a versenyt követően a csapatközleményben. – Igazából egy apró hibája volt, egy korai rajt, pont az utolsó gyorsaságin, ami miatt nem kapott power stage pontot. Ez egy rutintalan hiba volt, de ennek ellenére tökéletes versenyen van túl.” 

Zákányiék végül 13.6 másodperc előnnyel szerezték meg a győzelmet Fenyvesi Péter és Toloczkó Péter előtt, míg a harmadik helyet Bíró Gergő és Bíró Balázs szerezte meg további 11.1 másodperc hátránnyal. 

Zákányiék öt verseny után 51 pontra növelték előnyüket a pontversenyben. 

Friss