back to top
2024. szeptember 08. 02:14

KezdőlapORBKocsis Imre: Egyetlen hiba sem fog bele férni 

Kocsis Imre: Egyetlen hiba sem fog bele férni 

-

Kocsis Imre a Rally2-es ponttáblázat éléről várhatja a szezonzáró Zemplén Rallyt, melynek szakaszain korábban még nem versenyzett, de sok információt próbált begyűjteni róluk. 

Kocsis Imre és Henszelmann Zsolt a Székesfehérvár-Veszprém Rallyn aratott győzelemmel a Rally2-es bajnokság élére ugrott és pozícióját később is sikerült megőriznie, a szezonzáró Zemplén Rallyt pedig 21 pont előnnyel várhatja a tavalyi bajnok ifj. Fogarasi Attila-Toloczkó Péter kettős előtt. 

A citroenes versenyző korábban még nem indult a Zemplén Rally idei szakaszain, de igyekezett minél több információt begyűjteni róluk. 

“Nem volt még lehetőségem menni ezeken a pályákon, viszont hallottam róluk, hogy nagyon nehéz szakaszok lesznek – mondta Kocsis Imre a Rallycafe.hu oldalnak. – Embert és autót próbáló mindhárom gyorsasági, mivel van bennük minden, ami egy igazi rallyhoz kell. Föld, murva, sár, falevél, szűk erdei szakasz, szakadék, fahíd, stb… Ha jól tudom, Fóny-Regéc gyors és dobálós, Mádon a szőlőben kell nagyon gyorsan menni betonon, Újhuta-Bózsva gyorsaságin pedig minden megtalálható. Nem véletlenül voltak ERC szakaszok.” 

Kocsis Imre szerint az autónak feküdni fognak a szakaszok, csak nekik kell fejben is teljes mértékben koncentrálni, és ha lesz egy kis szerencséjük is, akkor megszerezhetik a bajnoki címet. 

“Elvileg az autó adottságai tökéletesek erre a versenyre, már csak nekünk kell fejben összerakni a hétvégét és pontosan autózni, amennyire csak lehet, mert egyetlen hiba sem fér bele. Ha ezeket tudjuk teljesíteni és az élmezőnyben szerepelni, akkor van esélyünk a bajnoki cím megszerzésére. Minden tőlünk telhetőt megteszünk ennek érdekében. Szeretném megköszönni támogatóink segítségét, hogy egész évben mellettünk álltak, a sok segítséget, amit kaptunk. Külön köszönet a csapatnak és szurkolóinknak a rengeteg üzenetet és hívást. Bízom benne, hogy ezt a sok pozitív bíztatást, amit kapunk, hétvégén megtudjuk hálálni nekik.”

Fotó: Salánki Gábor / Rallye2.hu

A Rally2 mezőnye a Zemplén Rally szombati szakaszain fog versenyezni. 

Friss