2024. április 24. 02:46

KezdőlapORBFennakadt gázzal forgott meg a teszten Mixi - megtörné már az átkot

Fennakadt gázzal forgott meg a teszten Mixi – megtörné már az átkot

-

A Barum Rallyn befejezte idei ERC szezonját Csomós Mixi és Nagy Attila, a páros a Skoda Fabia R5-tel a magyar bajnokság utolsó két versenyén áll rajthoz. Az Ózd Rallyn másodikak lettek, és a hétvégén a Zemplénben sem próbálják megelőzni Mads Ostberget.

Ózdon hét tized másodperccel kapott ki Mads Ostbergtől a duó de nem terveznek visszavágót, sokkal fontosabb számukra, hogy végre gond nélkül célba érjenek.

„A Zemplén Rally nekünk gyakorlatilag hazai versenyünk, nagyon sok támogatónk van a régióból, éppen ezért már év elején is szerepelt a terveink között” – mondta Csomós Mixi. „Ezzel a versennyel szeretnénk megköszönni szurkolóinknak és támogatóinknak is ezt a hihetetlen szezont, hogy ilyen jó versenyeken, ilyen jó technikával indulhattunk Atival, és hogy ennyi szeretetet kaptunk.” 

Augusztus eleje óta hárman ültek a Fabiában, mert a balszerencse is befurakodott melléjük az autóba. Szerencsére Ózdra kitessékelték a hívatlan vendéget, de a Zemplén előtti teszten mégis majdnem visszatért. Negyedikben érkeztek egy balosba amikor fennakadt a gázpedál. Mixi remekül oldotta mg a helyzetet, így a Skoda karcmentesen indulhat a Zemplén Rallyn.

A páros legfőképpen a Barumon történt baleset után átgondolta a stratégiáját, Ózd után a hétvégén is visszafogottabban autóznak majd.

„Az Ózd Rally előtt sok mindent átértékeltünk. Be kellett látnunk, hogy a mai autósport sokkal inkább észjáték, és nem kell minden gyorsaságit megnyerni. Ezt a szemléletet jól tudtuk alkalmazni, a Zemplén Rallyn is ezt szeretnénk folytatni. Legutóbb csak hét tizeddel kaptunk ki Ostbergtől, ami számunkra hatalmas eredmény volt, de nem lesz visszavágó. Szerintem a Zemplén Rallyn gyorsabb lesz, nehezebb lenne őt megverni, mint Ózdon. A csapatunk nagyon szép autót épített nekünk, szeretnénk vele karcmentesen célba érni és megtörni az átkot, mert a Zemplén Rallyn még sohasem volt tiszta versenyünk“ – mondta Csomós Mixi.

Csomós
Fotó: Csomós Mixi

Hasonlóan vélekedik Nagy Attila, aki azt is elárulta, szerinte melyik pályán lesz érdemes figyelni őket.

„Sokat elemeztünk Mixivel a Barum Rally után. Érdekes, hogy ugyanabba a hibába estünk, mint 2018-ban, akkor is minden gyorsaságit meg akartunk nyerni és akkor is ugyanazon a pályán estünk el, mint most. Szerintem nincs versenyző a világon, aki a Barumot jobban ismerné, mint Jan Kopecky, de ő is csak négy gyorsaságit nyert idén. Minden versenyen vannak olyan pályák, amik fekszenek, és vannak olyanok, amiket el kell engedni. A Zemplén Rallyn például Mád nekünk sohasem feküdt. Biztos vagyok benne, hogy itt nem mi leszünk a leggyorsabbak, és csak veszíthetünk vele, ha túlerőltetjük, de Újhutát megnyomhatjuk egy kicsit.”

Csomós
Fotó: Csomós Mixi

 

Friss