2024. április 20. 00:35

KezdőlapORBVelenczei: Rajtunk nem fog múlni az eredmény

Velenczei: Rajtunk nem fog múlni az eredmény

-

Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt a Rally1-es bajnokság harmadik helyéről várhatja a szezonzáró Zemplén Rallyt, amin megpróbál javítani a hétvégén. 

Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt idén a váci Dunakanyar Rallyn nyerni tudott, míg négyszer a harmadik, Ózdon pedig a negyedik helyen zárt, így a bajnokság harmadik helyén áll. 

A másfélszeres szorzójú Zemplén Rallyn így még van némi esélye a bajnoki címet is megszerezni, de ehhez riválisainak hibázni kellene. 

“Matematikai esélyünk bár még van a bajnoki címre, de reálisan nézve nem sok esélyt látok rá – vallotta be Velenczei Ádám a Rallycafe.hu oldalnak. – Mads Ostbergnek ki kellene esni, nekünk pedig a versenyt és a Power Stage-et is nyerni kéne, ahhoz, hogy megtudjuk előzni. Vincze Ferinek nagyobb az esélye, illetve mi is inkább őt tudnánk megelőzni a bajnokságban, mintsem a bajnoki címre lenne sanszunk. Szeretnénk minél előrébb végezni a hétvégén, ezért próbálunk nagyobb kockázatot vállalni.” 

A kockáztatással azonban óvatosan kell bánni, hiszen a pályák nem a legkönnyebbek közé tartoznak. 

“Nehéz versenyre számítok, mert nehezek a szakaszok is. Nagyon könnyen defektet lehet rajtuk szerezni, így arra nagyon kell vigyázni. Szerintem ezúttal nagyobb különbségek is kialakulhatnak a versenyzők között a pályákon, valószínűleg nem tizedek fognak dönteni. Összességében jóknak tartom a szakaszokat, de nem tartoznak a kedvenceim közé.” 

Ha a bajnoki címre kevesebb is már az esély, az év végi dobogó már biztosan megvan a skodás párosnak. 

Fotó: Sári Péter

“Bárhogy is alakul a hétvége, a harmadik hely már megvan a bajnokságban, így nem igazán lehet panaszunk. Jó eredményeket értünk el, Ózd kivételével mindig dobogón zártunk.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss