back to top
2024. június 14. 20:22

KezdőlapORBHáziverseny lesz a Peugeot Kupában a Horváth Rally ASE csapatánál

Háziverseny lesz a Peugeot Kupában a Horváth Rally ASE csapatánál

-

Három Peugeot 208 Rally4-es és egy hátsókerekes autóval indul a szezonnyitó székesfehérvári murvás futamon a Horváth Rallye ASE csapata.

„Nagy reményekkel várjuk az idei első futamot, hiszen sok minden megváltozott a csapatunk háza táján. – árulta el Németh 16V Péter. – Már nagyon régen volt, hogy murvával indult a bajnokság és biztosan nagyon izgalmas lesz így, mi már nagyon várjuk. Csapatunk új versenyzője az ORC fenegyereke Hevesi Norbert és navigátora Lipóczky Dániel, aki mind emberileg, mind pedig versenyzőként egy nagyon jó ember. Őt mindenképpen az ORC kétkerekes mezőny élére várom.

Rajta kívül a versenyzőink a Peugeot Kupában indulnak, ami egy nagyon erős bajnokság lesz az idei évben. Nagy eredménynek tartanánk, ha a versenyzőink beférnének az első ötbe így kezdésnek, de emellett jó lenne, ha mindenki célba is érne és élvezné az új kategóriát.  Én navigálok majd Nagy Matyinak és a két fiatal páros Németh 8V Péter – Spath Szabolcs és Bertalan Márton – Paizs Róbert alkotja a különítményt. Jelenleg változékony időjárást mondanak a hétvégére, ez mindenképpen megnehezíti majd a versenyt. Nagyon fontos, hogy jól fel tudjuk dolgozni a pályákat és maximálisan felkészülve álljunk oda a rajthoz. Sajnos ezen a versenyen csapatunk negyedik Peugeot-os versenyzője Jedlóczky Márk nem tud részt venni, mert nincs navigátora” 

A Székesfehérvár Rallye szombaton kezdődik, a versenyzőkre négy szakasz vár és egy szuperspeciál, mielőtt szervizbe mennének. Másnap három szakaszon kétszer kell majd versenyezniük.

Friss