2024. május 02. 02:16

KezdőlapORBBakonyán készült a Mecsek Rallyra Ranga Péter és Czakó Janek

Bakonyán készült a Mecsek Rallyra Ranga Péter és Czakó Janek

-

A Bakonya Rally teszt mezőnyében egyetlen Rally2-es autó nevezett, Ranga Péterrel és Czakó Janekkel. A Székesfehérvár Rallyn győztes páros szívesen indul a Pécs környéki sprintfutamokon, a bakonyai verseny pedig amiatt is hasznos volt,mert remek felkészülési lehetőséget nyújtott a két hétmúlva következő Mecsek Rallyra.

„Minden rendben van, az autó tökéletes, kipróbáltunk néhány beállítást is, és úgy tűnik már meg is van a megfelelő setup a Mecsek Rallyra” – mondja Ranga Péter a nyegedik gyorsasági szakasz után, miközben a pálya fordítására vár a mezőny.

A szavait alátámasztja az is, hogy a csapat szervizsátra akár egy békés vasárnap délutáni családi találkozó is lehetett volna, hiszen a város közelsége miatt mindenki meglátogatta a versenyzőket. A szervizzel sincs sok gond, amolyan utolsó ellenőrzésként járják körbe a fiúk a Fabiát.

foto: Ranga Rally Team

Ideális felkészülés ez a verseny, hiszen ez a pálya is szerepel a Mecsek itinerében, és a többi gyorsasági nagy része is hasonló minőségű lesz. Nem is értem miért nincs több Rally2-es autó. Nekünk is jó lett volna, ha még jönnek, mert akkor az időkön látjuk, hogy hol tartunk” – magyarázza Péter. Arra a kérdésre viszont már csak óvatosan válaszol, hogy a fehérvári siker után hazai pályán is a győzelem lesz e a cél.

„Nyilván mindent megteszünk érte, már csak a szurkolók miatt is. Nem lesz könnyű, mert erős a mezőny, ráadásul Vincze Feriék egy már egy új Fabia RS-sel indulnak. Erre kíváncsi is leszek, hogy mennyire gyors, de talán amiatt, hogy nekik még új lesz a kocsi, lesz esélyünk ezzel a technikával is. A többiek is gyorsak, a Mecseket ők is jól ismerik, ráadásul a Salgón már versenyeztek aszfalton, nekünk pedig ez lesz idén az első aszfaltos ob futamunk” – elemezte az esélyeket az idei első bajnoki forduló győztese.

A büdzsé sajnos nem nőtt azóta, a csapat mellett viszont továbbra is ott vannak a hűséges támogatóik, így már a hazai verseny utáni program is körvonalazódik.

„Veszprémben ott leszünk, az biztos. A Győr Rallyn szívesen indulnék, de sajnos csak arra van esély, hogy az autóval és csapattal együtt megyünk de nem indulunk, mert ott valószínűleg bérbe adjuk majd a kocsit. Utána pedig meglátjuk, hogy alakulnak a lehetőségeink.”

foto: Ranga Rally Team

Friss