2024. április 29. 01:47

KezdőlapORBÉrdi Tibor és Kerék István nyerte a Mecsek Rally Historic Eb értékelését

Érdi Tibor és Kerék István nyerte a Mecsek Rally Historic Eb értékelését

-

A kilencből nyolc gyorsasági szakaszon első lett és magabiztosan nyerte a Historic Eb futamot a Mecseken ifj. Érdi Tibor és Kerék István. A második helyen az olasz Lucky-Fabrizia Pons duó ért célba, a harmadik az osztrák Karl Wagner-Gerda Zauner páros lett.

A Histroic Eb utolsó három gyorsaságija sem különbözött az előzőektől, Érdiék nagyszerű tempót mutattak, a Ford Sierra sem ijesztgette őket további műszaki hibákkal, így komoly előnnyel nyerték mindhárom szakaszt. A magyar páros összesítésben a kilenc megtartott gyorsasági után 1 perc 20 másodperces előnnyel nyerte a Mecsek Rallyt.

„Nagyon jó volt. Nagyon jó menni az autóval amikor jól működik. Voltak problémáim, de köszönöm a csapatnak” – mondta a célban ifj. Érdi Tibor.

A Lanciával versenyző olasz duó a végén még futóműhibára panaszkodott, de azt Luckynak is el kellett ismernie, hogy ezen a versenyen nem volt esélye Érdiék ellen. Az elején még hősiesen kapaszkodott, majd amikor Érdiék autóján eltört egy féltengely szakaszt is tudott nyerni, de ahogy a különbség is mutatta, a mieink most jobbak voltak.

A harmadik helyen a sárga Porschéval Karl Wagner és Gerda Zauner ért célba. Szinte végig az élmezőnyben voltak, többször is második időt autóztak, de a mai Mecsekpölöske-Alsómocsolád szakaszon kevés volt a Porschéban az erő, hetedikek és nyolcadikak lettek ezen a gyorsaságin, így nem tudtak harcolni a második helyért.

A negyedik helyen a Wirtmann-Kerekes duó ért célba Ford Escorttal, ök 3 perc 39 másodperccel voltak lassabbak Érdiéknél.

Részletes eredmények itt.

Érdi
Fotó: Sári Péter

Friss