2024. április 29. 09:09

KezdőlapORBÉrdiék továbbra is vezetnek a Historic Eb-n

Érdiék továbbra is vezetnek a Historic Eb-n

-

A Mecsek Rally péntek esti félbeszakítása után Érdi Tibor és Kerék István 9.8 másodperc előnnyel vezette a Histroic Eb értékelést. A szombati három gyorsasági után 26.9 másodpercre nőtt az előnyük, de nem volt izgalommentes az első kör.

Reggel úgy tűnt Érdi lezárja a csatát, Árpádtető és Abaliget között 23.3 másodpercet adott Wagneréknak. A második helyen álló Lucky pedig majdnem fél percet kapott a magyar Sierrától.

A Historicban a technika szerepe a megszokottnál is hangsúlyosabb, Érdi Tibi is sokszor elmondta ezt, a Múmia pedig most is megmutatta, hogy a szezon eddigi részéhez hasonlóan változatos hibákkal tudja cincálni a pilóta és a navigátor idegeit. Ezúttal egy féltengely tört az autó alatt, és a maradék három csak arra volt elég, hogy második időt menjenek Alsómocsoládon. 16.8 másoperc elröppent az előnyből, Karl Wagner Porschéja pedig lassú defektet kapott, ezzel egyperces távolságba került a még mindig vezető Érditől.

Wagner
Fotó: Sári Péter

A nap harmadik szakaszán a megjavított autóval Érdi újra a gázra lépett, 4.5 másoperccel volt jobb mint Lucky. Wagner hozta a harmadik időt, de már egy percen bőven kívül van, így csak műszaki hiba miatt szólhat bele az első két hely sorsába.

Wirtmann Ferenc és Kerekes Jószef áll a negyedik helyen, a szintén Escorttal versenyző Valter Jensen az ötödik.

Részletes eredmények itt.

Wirtmann
Fotó: Sári Péter

Friss