2024. április 28. 16:18

KezdőlapORBKomoly igény van a sportrendszám újbóli bevezetésére

Komoly igény van a sportrendszám újbóli bevezetésére

-

Az MNASZ megkérdezte  a versenyzőket, hogy  kezdjenek e tárgyalásokat az SP jelű sportrendszámok újbóli bevezetéséről. Már egy nap alatt kiderült, hogy a válasz igen.

2012.10.22-én vezette be a közlekedési hatóság a közúton történő autóversenyzés elősegítése érdekében a mindenki számára elérhető „SP” betűjelű „sportrendszámot”. 2022.07.01-től az új típusú rendszámok bevezetése után „I” betűjelű ideiglenes rendszámtáblát kapnak a versenyautók.

A sportrendszám egyik fő előnye az „állandó” rendszámmal szemben, hogy nem szükséges forgalomba helyezni a versenyautót, csak ideiglenes forgalomba helyezés történik, ezért egyszerűbb és olcsóbb az üzembe helyezés és az üzemeltetés. Emellett nem szükséges átalakítási engedély, egy már forgalomban levő járműre, csak az MNASZ által biztosított homológ lapok és azok kiegészítései, valamint az érvényes gépkönyv birtokában igényelhető. 

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség közösségi oldalán az alábbi  kérdés jelent meg péntek délelőtt:

“Szeretnétek-e, hogy szövetségünk tárgyalásokat kezdjen a hatóságokkal a speciális, ún.  “sportrendszám” esetleges újbóli bevezetéséről?” – fogamazta meg a kérdést az MNASZ elnöke, Szujó Zoltán.

A szövetség közösségi oldalán már az első hozzászólások alapján kirajzolódott, hogy egyöntetűen támogatják a sportrendszám visszahozatalát. Kérésként pedig az is megfogalmazódott, hogy a budapesti ügyintézés helyett legalább a megyeszékhelyek egy-egy kijelölt okmányirodájában is lehetőség nyíljon az ügyintézésre.

Csomós Mixi
foto: MGR Images

Megszűnik az SP sportrendszám – MNASZ közlemény

Friss