2024. április 27. 15:32

KezdőlapORBKerék Balázs Peugeot-ra vált

Kerék Balázs Peugeot-ra vált

-

Kerék Balázs 2024-ben is a Rally4-es kategóriában marad, de az Opel Corsát egy Peugeot 208-ra cseréli, és a Peugeot Kupában áll rajthoz.

A rallyautós hirdetési portálokon megjelent annak az Opel Corsának a hirdetése, amellyel 2023-ban versenyzett Kerék Balász és Váradi Zoltán.

„Teljes szezont versenyzünk a Peugeot Kupában, a navigátori ülésben továbbra is Váradi Zoltán ül majd” – kezdi a legfontosabbakkal Kerék Balázs. A páros kemény fába vágta a fejszéjét, a hazai Peugeot Kupa mezőnye nagyon erős, kiélezett csatákat vívtak egymással az indulók, és vélhetően így lesz ez 2024-ben is. Kerék Balázs elszántan várja ezeket a csatákat.

Az Opel valójában ugyanolyan autó mint a Peugeot, tehát a tavalyi eredményeink alapján, ha összeszedem magam, akkor tudunk az elejében is menni, de ha elalszom akkor természetesen elvernek a többiek. Én boldog vagyok ötödikként, boldog vagyok másodikként, viszont nyolcadikként már nem vagyok az. Ha egy versenyen egy-két gyorsaságin ott tudunk lenni az első három közt és a végén negyedik-ötödik pozícióban célba érünk, akkor már elégedett vagyok” – mondta a pilóta, és azt is elárulta, hogy nagyon megkedvelte a Nyíregyháza Rallyt, így idén a Zempléni futamot nagyon várja. Mellette természetesen izgatottan készül a Rally Hungaryra is, mert a veszprémi pályákon is gyors.

Kerék
foto: Sári Péter

„Tavaly Veszprémben a tragikus versenyt megnyertük, csak elfelejtettünk beállni a parc fermébe. A második gyorsaságin sikerült mindenkit megelőznünk 10-15 másodperccel és így 8 másodperces előnnyel vezettünk, amikor jött a megrendítő hír. Csabit én is jól ismertem és annyira sokkolt a tragédia, hogy nem is álltunk be a parc fermébe” – mondja Kerék Balázs.

Az elmúlt évet a Rally Hungaryval fejezte be a páros, áprilisban pedig ismét a Rally Hungaryn ülnek újra autóba. A hosszú kihagyás után nem lesz könnyű visszazökkenni.

„Mindenképp tervezünk egy hosszabb tesztet. A teljesítményem nagyban függ attól, hogy mentálisan milyen állapotban vagyok, ezért már most odafigyelek az alvásomra, sportolok, odafigyelek a súlyomra, így próbálok formában maradni. A feladat nagy lesz, hiszen fél évet hagyunk ki és murvára is kell váltani, de azt hiszem, a teszt sokat segít majd, hogy újra elinduljanak a megfelelő szenzorok. Persze az a tény is sokat jelent majd, hogy újra hazai ERC futamon versenyzünk, nekünk is nagy büszkeség, hogy az Eb szezonnyitóját rendezi Magyarország és mi is ott lehetünk ezen a történelmi versenyen.”

Kerék Balázs

Kerék Balázs: Számomra a Rally Hungary volt az év versenye

Friss