2024. április 27. 07:51

KezdőlapORBRendőrség: Nézők elől elzárt területen történt a vasárnapi halálos rallybaleset

Rendőrség: Nézők elől elzárt területen történt a vasárnapi halálos rallybaleset

-

Vasárnap a Rallycafe.hu és gyakorlatilag a teljes magyar sajtó kiemelt hírként számolt be az Esztergom-Nyerges Rallyn történt tragédiáról, amelyben négy néző életét vesztette, nyolcan pedig megsérültek. Az Országos Rally Bajnokság szezonnyitóját a történtek után azonnal leállították, a hatóságok pedig megkezdték a körülmények tisztázását.

Az esetről több nézői felvétel is nyilvánosságra került, ezeken az látható, hogy a verseny tesztmezőnyében szereplő egyik Rally2-es Skoda Fabia nagy tempóval érkezik a Lábatlan-Bajna szakasz csibegyári lassítójához, majd egyszer csak jobbra kitör az autó hátulja, a kocsi pedig négy keréken csúszva az út bal oldalán álló nézők közé csapódik.

Halálos baleset miatt leállították az Esztergom-Nyerges Rally-t

Az esettel kapcsolatban rögtön felmerült, hogy a szerencsétlenül járt nézők tiltott helyen álltak-e, de hivatalos információ ezzel kapcsolatban hétfőn délelőttig nem állt rendelkezésre. A rendőrség azonban ekkor újabb tájékoztatást adott ki, és többek között azt is megerősítette, hogy a nézők tiltott helyen tartózkodtak.

„Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 11. Esztergom-Nyerges Rally második versenynapján, 2024. március 24-én 12 óra 20 perc körüli időben a 1126-os számú úton Lábatlan és Bajót között a 6-os kilométerszelvényben az egyik versenyautó letért a kijelölt útszakaszról, és az aszfaltozott úton, illetve az út menti füves területen tartózkodók közé hajtott. A baleset a nézők elől elzárt területen következett be, az ott tartózkodás tilalmára tábla is figyelmeztetett” – olvasható a közleményben.

A rendőrség továbbá az áldozatok kilétéről is bővebb információt adott: „A baleset következtében három férfi és egy nő a helyszínen életét vesztette, ketten életveszélyes, öten súlyos, egy fő könnyű sérüléseket szenvedett. A halálos áldozatok között gyermek nincs.”

Kiderült tovább az is, hogy büntetőeljárás indult az ügyben. „A rendőrség a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja – halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen” – írták.

Friss