back to top
2024. június 30. 20:43

KezdőlapORBMecsek Rally - verseny a versenyben?

Mecsek Rally – verseny a versenyben?

-

Az 57. Mecsek Rallyt valamennyi ORB kategória számára kiírták, ám az ORB2 és ORB3 a korábbi évektől eltérő elvek alapján versenyez, sőt a szervizpark sem kap helyet az Expo Centerben.

A futam versenykiírásának 2.11-es pontja részletezi az újfajta lebonyolítást, amelyet kék és zöld színekkel ki is emelnek.

„Az 57. Mecsek Rallye rendezője az ORB2 és ORB3 bajnokságok versenyének biztonságos lebonyolíthatósága védelmében az ORB2 és ORB3 mezőnyök futamát a verseny a versenyben elven bonyolítja le. Az ORB2-ORB3 futama pénteken kora reggel rajtol, és a többi mezőnytől függetlenül, azoktól nem befolyásolva zajlik majd” – írja a dokumentum.

A részletekről már az útvonallap árulkodik. Az EHRC-Historic mezőnyök pénteken 14 órakor rajtolnak az első gyorsaságin (Hatos-Trefortpuszta), az ORB pedig 15:15-kor. Az ORB2 viszont kora reggel 7:18-kor kezd ugyanezen a szakaszon, majd 7:53-kor követi az ORB3. Mindkét mezőny célba is ér 14 óra előtt, tehát valójában a többiek előtt lezajlik a két kisebb osztály versenye.

„Az intézkedés célja, hogy jelentősen csökkentsük a többi mezőny javára történő „etapolás” kockázatát, és növeljük a gyorsasági szakaszok zavartalan és hiánytalan lebonyolításának biztonságát” – magyarázza a formátumot versenykiírás.

Fotó: Sári Péter

A két mezőny szervizparkja is más helyszínre kerül, Pécs helyett Véméndre kell autóznia a csapatoknak és azoknak a szurkolóknak, akik kíváncsiak a két osztály vesrenyzőire.

„A program megvalósíthatósága, azaz, az utánpótlás bajnoki futamok lebonylíthatósága érdekében az ORB2-ORB3 szervizparkja a többi mezőnyétől (Expo Center) külön, a programban szereplő gyorsasági szakaszokhoz közeli lokációban kerül kialakításra” – írja a versenykiírás.

12 gyorsaságin zajlik majd a júniusi Mecsek Rally

Azt, hogy a furcsa lebonyolítás nem nyeri el az érintettek mindegyikánek tetszését, valószínűleg a szervezők is érezték, emiatt a versenykiírás ezen részét így zárták:

„A kialakult helyzet miatt az érintettek megértését kérjük-, és együttműködésüket köszönjük.”

A Eb-Historic és ORB mezőnyök viszont extra programot is kaptak, péntek este az első hat gyorsasági után Komlón a Városház tér mellett egy „Welcome Ceremónia” nevű eseményt is rendeznek, úgy, hogy a pécsi Széchenyi téren is lesz egy rajtceremónia 16:15-től.

Fotó: Sári Péter

 

Friss