back to top
2024. június 21. 22:12

KezdőlapORBMecsek Rally: Csomós hatalmas csatában vezet péntek este az ORB-ben, Hadik a...

Mecsek Rally: Csomós hatalmas csatában vezet péntek este az ORB-ben, Hadik a Mitropa Kupa élén

-

Csomós Mixi vezet a Mecsek Rally ORB mezőnyében az első napot követően, előnye azonban minimális Velenczei Ádám és Német Gábor előtt. Turán Frigyes és Klausz Kristóf nagyot hibázott az utolsó előtti szakaszon. 

Hatalmas csata alakult ki a Mecsek Rally első napján az HUMDA Országos Rally Bajnokság ORB mezőnyében, ahol az első szakaszon a Diósgyőr Rallyt nyerő Német Gábor – Németh Gergely kettős és a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt duó azonos idővel volt a leggyorsabb, míg a harmadik eredményt Turán Frigyes és Zsiros Gábor autózta 2.2 másodperc hátránnyal. Csomós Mixi és Nagy Attila 2,8 másodperc hátránnyal értek célba a nyitó gyorsaságin, ahol először vezették versenykörülmények között az új Skoda Fabia RS Rally2-t. 

A második gyorsaságin Csomósék már szakaszt tudtak nyerni, míg Velenczeiék 1 tizedmásodperc előnnyel az élre álltak Mixiéket megelőzve. Ekkor Németék 3 tizedmásodperc lemaradással a harmadik helyet foglalták el, míg Turánék hátránya már 7.1 másodperc volt a negyedik pozícióban. 

Baksai az ORB2-t, Kosztolányi az ORB3-at nyerte a Mecsek Rallyn

Az első kör utolsó szakasza után Velenczei előnye 2.1 másodpercre nőtt a második helyre lépő Német előtt, míg Csomós a harmadik helyre csúszott 3.9 másodperc elmaradással, aki további 3.9 másodperccel Turán követett. 

Az esti első szakaszon Német volt a leggyorsabb és hátrányát 6 tizedre csökkentette Velenczei mögött, míg Csomós 3.4, Turán pedig egy kisebb kicsúszás után 13 másodperc hátrányba került. 

Az utolsó előtti szakaszon Turán Frigyes és Klausz Kristóf sem gondolta volna, hogy kellhet a lámpasor, emiatt pedig jóval lassabban tudtak vezetni a sötét erdei pályán. 

Historic Mecsek Rally: ifj. Érdi magabiztos előnyben az első nap végén

Ekkor Csomós nyert újabb gyorsaságit és 5.6 másodperc előnnyel az élre állt Velenczeit megelőzve, míg Német Gábor csupán további 3 tizedmásodperc hátránnyal állt a harmadik helyen, Turán Frigyes lemaradása azonban 25.7 másodpercre nőtt a negyedik pozícióban. 

A napzáró szakaszon Csomósék újabb szakaszgyőzelmüknek köszönhetően 6.9 másodpercre növelték előnyüket Velenczeiék előtt, míg Német 8 másodperc hátránnyal a harmadik. Szombaton újabb hat szakasz vár a versenyzőkre, azonban a bajnoki éllovas Turán Frigyesnek igen nehéz dolga lesz, ha csökkenteni szeretné több, mint fél perces hátrányát. 

Mecsek Rally 2024 – Minden infó egy helyen

A Mitropa Kupa értékelésében Hadik András és Juhász István 13.5 másodperccel előzi meg Klausz Kristófot és Papp Tamást, míg a harmadik helyen Bodolai László és Deák Attila áll. 

Eredmények

Friss