back to top
2024. június 24. 15:47

KezdőlapORBCsomós Mixiék a Mecsek Rallyn aratott győzelemmel az ORB élére álltak

Csomós Mixiék a Mecsek Rallyn aratott győzelemmel az ORB élére álltak

-

Alaposan átalakult az ORB pontversenyének állása a másfélszeres szorzójú Mecsek Rallyn, Csomós Mixiék a bajnokság élére léptek Turán Frigyest megelőzve, míg Klausz Kristóf a harmadik helyre állt. 

Csomós Mixiék azt követően, hogy megnyerték a szintén másfélszeres szorzójú Veszprém Rallyt, majd nem indultak Diósgyőrben, nyerni tudtak a bajnokság második 1.5-szeres szorzójú versenyén, a pécsi Mecsek Rallyn is. 

Ezáltal Mixiék 1.5 pont előnnyel az ORB pontversenyének élére álltak, megelőzve a pécsi versenyt az élről váró Turán Frigyest. 

Csomós Mixi és Nagy Attila nyerte a Mecsek Rallyt, Érdiék a Historic Eb futamot

A harmadik versenyt követően Klausz Kristóf foglalta el a harmadik helyet, azonban hátrányuk már 23 pont, míg Velenczei Ádámot 36 ponttal előzik meg. 

Német Gábor számára igazán sokba került, hogy a Mecsek Rally utolsó szakaszán pár száz méterrel a cél előtt kicsúsztak és kiesetek, mivel így a Diósgyőrben nyerő páros a bajnokság második helyéről a hatodikra csúszott, és hátrányuk is 42.5 pont Csomósék mögött. 

Az ORC abszolút pontversenyét három verseny után Marozsi Zsolt 65.75 pont előnnyel vezeti Balla Tamás előtt, míg a harmadik helyen Bodogán Ferenc 67.5 pont hátránnyal áll. 

Fotó: Sári Péter

A Peugeot Kupában Czékmány Norbert 6 pont előnnyel vezet Határ Attila, és 9.5 ponttal Kerék Balázs előtt. 

A bajnokság júliusban a Székesfehérvár Rallyval folytatódik. 

A bajnokság nem hivatalos állása

Friss