back to top
2024. szeptember 08. 01:21

KezdőlapORBCsomós Mixi: „Kezdtünk úgy menni, ahogyan tudunk”

Csomós Mixi: „Kezdtünk úgy menni, ahogyan tudunk”

-

Defektekkel terhelt kezdés után Csomós Mixiék odatették magukat a Székesfehérvár Rally második napján, és az ötödik helyezéssel, valamit a power stage megnyerésével még növelték is az előnyüket az ORB pontversenyében.

Peches első nap után meglehetősen jól sikerült második – így foglalható össze Csomós Mixi és Nagy Attila szempontjából a Székesfehérvár Rally. Az ORB pontversenyének éllovasa a győzelem reményével érkezett a versenyre, ám két defektet is összeszedett szombaton, így az első hely reménye elszállt, és vasárnapra csak a kármentés maradt.

Nos, ez mehgeletősen jól sikerült, hiszen a páros a tizennyolcadikról feljött az ötödik helyre, megnyerte a power stage-et, így 19 pontra növelte az előnyét az üldőzökhöz képest (Turán Frigyesék szombaton eltaláltak egy kőtömböt, de vasárnapra összerakták az autót, és a power stage-en elért harmadik hellyel három pontot szereztek, és továbbra is másodikak).

„Amikor gödörbe kerülsz, és nem azok az eredmények jönnek, amelyeket vártál, elég nehéz motivációt találni a folytatásra, de ennek ellenére amit lehetett, azt kihoztuk a vasárnapból, nem is száz-, hanem száztíz százalékosan – mondta a RallyCafénak a parc fermében Csomós Miklós. – Nagyon sajnáljuk a szombati két defektet, főleg a másodikat. Az elsőt tudjuk, hol szereztük, picit hozzáértünk a padkavédelemhez, ami betonból volt, úgyhogy annak legalább megvan az oka, de a másodikat nem láttuk, hol szedtük össze. Anélkül a negyedik hely is meglehetett volna, de annak már nagy jelentősége nem lett volna, úgy gondolom, hogy összességében jól teljesítettünk.”

Csomós Miklós, Nagy Attila
Fotó: Nagy Attila

A szombati nap nagy tanulsága, hogy Mixiék nagyon gyorsan tudnak kereket cserélni – Nagy Attila elmondása alapján a visszakötés tovább tartott, mint maga a csere –, a vasárnapé pedig az, hogy egyre jobban együtt van a páros és a még mindig újnak számító Škoda Fabia RS Rally2.

„Igen, kívülről is egyre több visszajelzést kapunk arról, hogy kezdünk vele gyorsan menni – mondta a Csomós Mixi, aki vasárnap reggel is nyert Kőhányáson, és késő délután is behúzta az ugyanott megrendezett power stage-et is, csak éppen az utóbbira már nyolc másodpercet gyorsult. – Belülről is éreztük néhány szakaszon, hogy alakul. Volt, amikor szépen, kisimultan tudtunk menni, és amikor azt kérte az adott szakasz, akkor dobálgattuk át az autót a kanyarokon. Magam is azt gondolom, hogy jó volt a vasárnap. A power stage-en már kezdtünk úgy menni, ahogyan tudunk, átszaladtunk rajta, de kellett is, mert Német Gabiék is nagyon gyorsak voltak, gratulálok nekik hozzá.”

Csomós Mixit természetesen a folytatásról is megkérdeztük, az Európa-bajnokságal kapcsolatban azonban még nem tudott hírekkel szolgálni.

„Győrben mindenképpen indulunk, addig nem tudom, hogy az Eb-n vagy máshol megyünk-e, de a Győr Rallyn tuti, hogy ott leszünk szeptember elején!”

Friss