back to top
2024. szeptember 16. 19:33

KezdőlapORBCsomós Miklós vezet a II. WHB Győr Rallyn, mögötte nagy a csata

Csomós Miklós vezet a II. WHB Győr Rallyn, mögötte nagy a csata

-

Négy gyorsasági után Csomós Miklós és Nagy Attila 16.4 másodperc előnnyel vezeti a II. WHB Győr Rallyt. A második helyért Turán Frigyes, Német Gábor és Velenczei Ádám csatázik.

Négyből négy gyorsaságit nyertek Mixiék, és a több mint 15 másodperces előnyt apránként építették fel. Az első szakaszon az eső is megtréfálta a mezőnyt, a különbségek az élen mégsem voltak nagyok, sőt, Csomósék 4.9 másodperccel nyertek Németék előtt, de Velenczei is csak 5.2-del volt lassabb és Turán is csak 5.7-del.

A Kisgyónbánya-Csőszpuszta gyorsaságin Frici megtáltosodott és 9 tizedre érkezett Mixiék mögött, itt Német és Velenczei hátránya nagyobb volt (6.6 és 8 másodperc), ennek köszönhetően Turánék a második helyre léptek.

Turán
foto: MGR Images

A harmadik szakaszon szinte lemásolták az első gyorsasági eredményét. Mixi 121.8 km/órás átlaggal lett első, Turán 4.4-re követte, Velenczei viszont tizedre azonos idővel lett harmadik és Német Gábor is csak 4 tizeddel volt lassabb náluk.

A Rábaringen rengeteg szurkoló várta a mezőnyt. Turánnak nem ment jól, egy lassítóval is gondja akadt, és Német Gábor is csak annyit mondott a beíróban, hogy becsapós a pálya. A skodás páros viszont csak egy tizeddel volt lassabb a szakaszt nyerő Csomós mögött, míg Turán hét másodperc feletti hátránnyal ért célba. Velenczeinek viszont jobban ment, így 1.6 másodpercre faragta a hátrányát Turán mögött, de a második helyre Németék léptek.

Az élmezőnyben így az helyzet, hogy Csomósék magabiztosan versenyeznek, mögöttük pedig megy az adok kapok, aminek köszönhetően a dobogóért harcoló trió lassan lemarad Mixiéktől. Az ötödik Osváth már nagyobb hátrányban van, közel egy percre kerültek Mixiéktől.

Német
foto: MGR Images

A Peugeot Kupában már az első szakasz megkavarta a lapokat. Czékmány saját bevallása szerint is hibázott, ezzel félperces hátrányba került. A leggyorsabb viszont Berta László lett, úgy, hogy elment a kocsin a fék, a végén már kézifékkel lassította az autót, mégis 3.2-vel jött jobbat, mint Viszlóék. A következő szakaszon Bertáék sajnos kiálltak, Határ Attila pedig az élre állt és ott is maradt a nap feléig. Czékmány Norbert lassan kapaszkodik felfelé, de soknak tűnik az első szakaszon összeszedett hátrány, igaz Határ Attiláékon majd másodpercet faragtak a lemaradásból, ezzel 16.6 a különbség a kupában.

foto: MGR Images

Az RC4-ben viszont nem a Peugeot Kupa versenyzői a leggyorsabbak, Ifj Fogarasi Attila ugyan panaszkodott a kemény beállításokra, mégis vezeti a géposztályt.

Az ORB2-ben három gyorsasági után a Rónavölgyi-Percze páros vezet, a második szakasz után még első helyen álló Várnai Dávid a hármas gyorsaságin megállt a pályán.

foto: MGR Images

Friss