back to top
2024. szeptember 16. 19:34

KezdőlapORBMixiék élvezik a versenyzést, és így is majdnem hibátlanok a II. WHB...

Mixiék élvezik a versenyzést, és így is majdnem hibátlanok a II. WHB Győr Rallyn

-

Csomós Miklós és Nagy Attila vezeti a II. WHB Győr Rallyt a szombati nyolc gyorsasági szakasz után. A második helyen Német Gáborék, a harmadikon Velenczei Ádámék zárták az első napot.

A délutáni körben három szakaszt nyert Csomós Mixi és Nagy Attila, és ahogy Mixi ígérte, túlságosan nem is növelte előnyét, hanem inkább vigyorogtak -ahogy a harmadik szakasz végén mondta- és estére 20.9 másodpercre növelték a különbséget Német Gábor előtt.

A másik Fabia RS Rally-vel versenyző duó háromból háromszor második lett, mögöttük Velenczeiék és Turánék következtek a Rábaring előtt. A különbségek nőttek köztük is, de még nem dőlt el semmi.

Csomós Győr
foto:Sári Péter

A Rábaringre Csomósék gyorsultak, Turánék sokat javítottak, de Velenczeiék is így tettek, ám a negyedikként érkező Német Gábor ezúttal legyőzte Mixit is és 1.1 másodperccel jobbat autózott a Rábaringen. Ezzel stabilan másodikak, Velenczeiék 12.9-re vannak tőlük.

A Peugeot Kupában viszont Czékmány Norbiék a déli szervizben a támadás mellett döntöttek és már Kisgyónbánya végére ledolgozták a déli 16 másodperces hátrányt és átvették a vezetést. Határ Attila pedig érthető módon a hármas szakasz végén kicsit tanácstalanul érkezett a beíróba, ő sem számított rá, hogy a reggeli félperces előny elillan a nap végére. A Peugeot Kupa harmadik helyére lépett Kerék Balázs, ehhez kellett az is, hogy Kisgyónbányán Viszló Csaba műszaki hiba miatt kiesett. Az RC4 kategóriában Ifj. Fogarasi Attila előnye a hetes gyorsasági végéig tartott, mert a Rábaringen Czékmány ledolgozta a két másodperces hátrányt és az RC4 kategóriában is az élre állt.

foto: MGR Images

Az ORB2-ben ismét változott az első hely tulajdonosa, Rónavölgyiék Olaszfalu előtt kiálltak, az első információk szerint féltengelytörés miatt, így Baksaiék vették át a vezetést.

Vasárnap az ORB1 és az ORB3 öt gyorsaságit teljesít, az ORB2 pedig a városi szakaszon fejezi be a II. WHB Győr Rallyt. Az első autó 8:12-kor gördül ki a szervizparkból.

Baksai
foto: Sári Péter

Friss