back to top
2024. szeptember 17. 02:39

KezdőlapORBCsomós Mixi és Nagy Attila nyerte meg a II. WHB Győr Rallyt!

Csomós Mixi és Nagy Attila nyerte meg a II. WHB Győr Rallyt!

-

A végén még egyszer odapörköltek Mixiék, akik a verseny mellett a power stage-et is megnyerték, így a maximális 35 ponttal távoztak Győrből.

Csomós Mixiék az első napon nagyon siettek a a II. WHB Győr Rallyn, a másodikon kicsit óvatosabban mentek, a belvárosi gyorson pedig adtak a látványra is, méghozzá nem is kicsit. Bakonybélen már feljebb kapcsoltak, és hajszálra azonos időt mentek Németékkel, a power stage-et pedig elvitték, így kimaxolták a hétvégét. Csomós Mixi és Nagy Attila az első után a második Győr Rallyt is megnyerte!

foto: MGR Images

„Jó volt ismét itt versenyezni, jó volt látni, hogy ennyien jöttek a városi gyorsaságira. Szerintem ilyen rendezvények kellenének a magyar raliba, amit a város is ennyire támogat, a családok is szívesen jönnek el, van show része, ott a Rábaring, ami könnyen megközelíthető, vannak erdészeti szakaszok, szóval változatos a rendezvény és mindenki megtalálja azt amit szerethet a raliban. A versenyünk jól sikerült, megnyertünk sok gyorsaságit, köztük a power stage-et, rengeteg pontot gyűjtöttünk, nagyon jó csapatom van, nagyon jó autót kaptam, nagyon jó volt a gumi, Ati nagyon jól végezte a dolgát, így nekem csak fel kellett tennem a pontot az i-re” – összegzett a célban Mixi.

foto: MGR Images

A második helyen a Német Gábor, Németh Gergely páros végzett, amely jól ment, megszorongatta Mixiéket, szakaszokat is nyert a duó, vagyis Német Gábor megtartotta a szavát, a verseny előtt ugyanis kijelentette, nem szeretne csalódást okozni győri navigátorának.

„Bízom benne hogy nem okoztam csalódást! A power stage-et szerettük volna megnyerni, de alapvetően rendben volt a versenyünk. Fókuszáltak voltunk, nem hibáztunk. Nem szerettünk volna úgy járni mint a Mecsek Rallyn, hogy a vége előtt nem sokkal kiesünk. Örülök neki, hogy tudtunk szakszokat nyerni, a tempónk jó volt, főleg vasárnap, és nagyon élveztük ezeket a pályákat. A szervezőknek is gratulálok, nagyon izgalmas itinert raktak össze” – foglalta össze a hétvégét Német Gábor.

foto: MGR Images

A dobogó harmadik fokára a Velencei Ádám, Vánsza Zsolt duó állhatott fel, a páros becsülettel küzdött, de ebben a hétvégében ezúttal nem volt több.

„Nagyon jó ez a harmadik hely, de szerettünk volna előrébb kerülni. Ez nem sikerült, ez a szombati nap végén már látszott, hogy az új Skodákkal nem tudjuk felvenni a versenyt. Próbáltunk mindent megtenni, ennek ma is egy defekt lett az eredménye. Ki kell majd értékelni a futamot. Azt gondolom, hogy matematikai esélyünk még van a bajnoki címre, az utolsó versenyen dől majd el. A poweren mentettünk pontokat, és alapjában véve örülünk, mert egy ilyen mezőnyben nagyon jó a harmadik hely. Azt is jó volt látni, hogy sokkal több néző volt, mint az előző versenyeken, annak ellenére, hogy csak meghatározott helyekre lehetett állni. Annak pedig mi nagyon örülünk, ha sok a szurkoló. A változatos pályák miatt is elégedett vagyok, ugyan mentünk murvás etapokon is, de ez vele jár, a gyorsaságik viszont kivétel nélkül szenzációsak voltak” – mondta Velenczei.

foto: MGR Images

Negyedikként Turán Frigyes és Zsiros Gábor zárt, a pilóta is kiemelte a Škodák nyomatékbeli fölényét. Az ötödik helyen Osváth Péter és Májer Dávid fejezte be a II. WHB Győr Rallyt, hatodikként Trencsényi József és Szegedi Máté zárt.

A végeredmény ITT olvasható.

foto: MGR Images

A végül, dem utolsó sorban célba érő ORB3-ban rendkívül boldog dobogósok léptek a pódiumra, a harmadik helyen végző Rácz Gábor és Gyöngyösi Marcell a második szakaszon megjárta az árkot, de a szurkolók kiszedték őket, és onnan jöttek fel a dobogóra. Lipóczky Dávid márt nagyon várta a jó eredményt, rutinos navigátorával, Bottyán Jánossal másodikként értek célba, a győztes Rimár Tamás, Csicsely Pál kettős öröme pedig érthetően határtalan volt.

A végeredmény ITT olvasható.

 

Friss