back to top
2024. szeptember 17. 02:42

KezdőlapORBCsomósék vezetnek, Német Gábor szakaszokat nyert

Csomósék vezetnek, Német Gábor szakaszokat nyert

-

Két gyorsaságival a verseny vége előtt Csomós Miklós és Nagy Attila vezet a II. WHB Győr Rallyn, de a második helyen álló Német Gábor és Németh Gergely három szakszt is megnyert, ezzel faragott a különbségen.

Ez maga a Mekka – mondta a Mitsubishivel versenyző Balla Tamás a Ravazd-Tényő gyorsasági végén, de akár mindhárom vasárnap reggeli pályára mondhatta volna. Bakonybélen technikás pályán felfelé haladt a mezőny, Ravazdon kétszázzal robogtak lefelé, Győrben pedig hatalmas tömeg előtt mutatták meg magukat. Ez az igazi rali, akárki akármit mond.

Német Gábor csak annyit mondott tegnap egy kis félmosollyal, hogy mindent megtesznek, hogy jól sikerüljön a nap. Beváltották az ígéretet, az első két szakaszt nyerték. Bakonybélen Csomósék követték őket 1.2 másodperccel, Ravazdon Velenczeiék, de a 14.35 kilométeren csak egyetlen tized volt a két pilóta közt. Csomós harmadik lett, ezúttal két másodperc hátránnyal, ami azt jelentette, hogy Német 17.5-re faragta a különbséget kettejük között.

Ravazdhoz még annyit, hogy Németék átlagsebessége 131.6 km/h volt….

foto: MGR Images

Győr belvárosában más beállításokat és más képességeket igényelt a pálya, no meg jókora önuralmat, hogy az embertömeg előtt ne húzzanak rá a kézire, ne tegyék keresztbe az autót a versenyzők. persze hibázni is könnyű volt, a padkák és a futóművek köztudottan nem ápolnak jó barátságot egymással.

Mixiék megígérték, inetgettek, kaptak is majd hat másodpercet a belvárosban is leggyorsabb Német Gábortól. Velenczei lett a harmadik, ők is autóztak a közönségnek, Turán pedig ezen a szakaszon az időre szavazott és másodikként ért a célba, ám továbbra is a negyedik helyen áll.

A szerviz után két gyorsasági következik, Csomós előnye 11.6 másodperc Német előtt, az utolsó szakaszon, a gyors Ravazd-Tényőn a plusz pontokért is csatáznak majd a párosok.

Az RC4-ben fordult a kocka, Ifj. Fogarasi Attila a 10-es szakasz után már újra az élen állt, az előnye 9.4 másodperc volt, a Peugeot Kupát magabiztosan vezető Czékmány előtt.

foto: MGR Images

Friss