back to top
2024. szeptember 17. 16:06

KezdőlapORBCsomós Mixiék a Győr Rally mellett a közönséget is megnyerték

Csomós Mixiék a Győr Rally mellett a közönséget is megnyerték

-

Csomós Mixi és Nagy Attila elégedetten értékelte a II. WHB Győr Rallyt, a győztes páros navigátora élete legtudatosabb versenyének nevezte a hétvégi eseményt.

Kettőből kettő – ez Csomós Mixi mérlege Győrben, aki az első után a II. WHB Győr Rallyt is megnyerte, az idén már Nagy Attila oldalán. Méghozzá elég magabiztosan, a lényeges kérdések szinte már az első nap eldőltek, így némi örömautózás is belefért a belvárosi gyorsaságin.

„A szombatot jobban meghúztuk, mint a vasárnapot, a második napra úgy gondoltuk, hogy elég lesz úgymond beosztani, és nem kell minden gyorsot megnyerni – mondta Csomós Mixi a RallyCafénak. – Azért a power stage-et behúztuk, úgyhogy rengeteg ponttal távozunk, nagyon jó rendezvényen vagyunk túl! Elképesztő volt ilyen közönség előtt versenyezni, örültünk, hogy ismét volt városi gyors, nagyon jó volt a Rábaring és az erdészeti szakaszok, ez nagyon pozitív hétvége volt nekünk. A kedvencem szombaton Kisgyónbánya volt, vasárnap pedig Bakonybél, ezek igazi ralipályák.”

A Mixi által említett rengeteg pont szám szerint 35, így már 157 pontnál járnak a bajnokságban, előnyük pedig 33 pont Turán Frigyes és Zsiros Gábor előtt. A szezonzáró, másfeles szorzójú Zemplén Rallyn maximálisan 50 pont szerezhető, úgyhogy Mixiék már fél kézzel fogják a bajnoki trófea fülét.

„Nem szeretném elkiabálni, hiszen autósportról beszélünk, de azért őszinte leszek, elég nagy esélyünk van rá – mondta erről Mixi. – Nem feltartott kézzel szeretnénk menni a Zemplén Rallyra, normálisan felkészülünk, az a fő cél, hogy bajnokok legyünk, és megtesszük, amit meg kell érte tenni!”

foto: MGR Images

Nagy Attila elégedetten szállt ki a Škoda Fabia RS Rally2-ből, el is mesélte, miért.

„Életem legtudatosabb versenyén vagyunk túl, és ezt azért mondom, mert mindig megbeszéljük, hogy mit hogyan kellene csináni, és ezt általában részben tudjuk betartani. Most viszont százszázalékosan be tudtuk tartani, azt amit elterveztünk – értékelt Nagy Attila. – Az volt a cél, hogy szombaton kicsit nagyobb előnyt autózzunk ki, hogy a városi gyorsaságin tudjunk egy kicsit parádézni a nézők miatt, nekünk ez nagyon fontos része volt a versenynek, szerettük volna megnyerni a közönséget.”

Ehhez kapcsolódóan egy kedves történetet is megosztott velünk a navigátor.

„Odajött hozzánk egy ötéves kislány, aki elmondta, hogy tavaly Győrben járt életében először raliversenyen, látta, hogy Mixi hogyan parádézott a városban, és azóta is ralifan és megszállott – ezért is csináljuk mi ezt az egészet… – mesélte el Nagy Attila. – Visszatérve a versenyre, tudtuk, hogy vasárnap egy kicsit bukunk az előnyünkből, aztán a powerre meg kell húzni, hogy a pluszpontokat be tudjuk zsebelni, és ezt véghez is vittük. Nagyon büszke vagyok emiatt Mixire és magunkra. Kicsit ralisabb volt ez a verseny, a kisgyóni szakasz megadta a savát-borsát ennek a ralinak, és a power stage is nagyon tetszett, elképesztően kemény volt, egy Ladával nem biztos, hogy vágynék rá, de ezzel az autóval egészen jó, amikor száznyolcvannal lobogsz befelé. Igazi rali lett a Győr Rallyból!”

Friss