back to top
2024. október 22. 17:43

KezdőlapORBCsomós Mixiék ismét a Škoda Fabia Rally 2 evóval versenyeznek

Csomós Mixiék ismét a Škoda Fabia Rally 2 evóval versenyeznek

-

A stasztikák az élen álló páros, Csomós Mixi és Nagy Attila mellett szólnak az ORB-ben, de a riválisok sem feltett kezekkel érkeznek a Zemplén Rallyra.

Az ORB2 abszolút értékelésének és a Historic-bajnokság D-géposztályának kivételével minden a szezonzáró Zemplén Rallyn dől el, így az abszolút magyar bajnoki cím is. A négyes versenyfutás hármassá szűkült, miután a második helyen álló Turán Frigyes bejelentette, hogy mégsem indul az év utolsó ORB-futamán.

A legjobb helyzetben az éllovas Csomós Mixiék vannak, akik az előző három futammal ellentétben ezúttal a Škoda Fabia Rally 2 evo bevetése mellett döntöttek. Csomós Mixi és Nagy Attila 157 ponttal vezet, a második helyen Turán Friciék állnak, de ők már nem gyarapítják a 124 pontjukat, és így valószínűleg a dobogóról is lecsúsznak.

Mert hogy a Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt kettősnek 121 pontja van, a Német Gábor, Németh Gergely duónak 112.5, és nem kell hozzá nagy fantázia, hogy a másfeles szorzójú Zemplén Rallyn előzzenek – azzal együtt, hogy bármelyikük bajnoki címéhez Mixiék hibázása vagy technikai problémája is kellene.

A stasztikákat nézve is minden Mixiék mellett szól, hiszen ők nyerték az idén a legtöbb futamot, háromszor is győztek (az V. V-Híd Rally Hungaryn, az 57. Mecsek Rallyn és a II. WHB Győr Rallyn nyertek), míg Németék és Velenczeiék egy-egy versenyt húztak be (a 2. Hell Diósgyőr Rallyt, illetve a Székesfehérvár Rallyt). Mixiék nyerték meg a legtöbb szakaszt (34) Németék (16) és Velenczeiék (6) előtt, versenyen pedig 34 alkalommal vezettek, míg Velenceziék 16-szor, Németék pedig 9-szer álltak az élen.

Azért minden versenyzőt dicséret illeti, hogy a bajnoki cím egészen az utolsó versenyig nyitott maradt, abban pedig biztosak vagyunk, hogy a Zemplén Rallyn is mindenki addig nyomja, amíg lesz esélye – és nem csupán az ORB-ben.

Friss