back to top
2024. október 26. 16:14

KezdőlapORBVelenczei és Német igyekszik kizárni, mi a tét a Zemplén Rallyn

Velenczei és Német igyekszik kizárni, mi a tét a Zemplén Rallyn

-

A két rivális, Velenczei Ádám és Német Gábor egyaránt sajánlja Csomós Mixiék kiesését, de megpróbálnak élni az eséllyel.

Jelentősen megváltozott minden az ORB-ben Csomós Mixiék váratlan kiesése után. Az összetett éllovasa biztosan nem gyarapítja a pontjai számát a szezonzáró Zemplén Rallyn, a fónyi gyors pedig aligha lesz a kedvence, hiszen nagyjából 150 méterre a mostani esésétől búcsúzott el a tavaly Rally Hungaryn…

Így aztán váratlan lehetőséghez jutott Velenczei Ádám és Német Gábor, mindkettejüknek esélye nyílt Mixiék megelőzésére és a bajnoki cím megszerzésére (az összetettben második Turán Frigyes nem indult a szezonzárón). Közülük Velenczei állt jobban, aki az első négy szakasz után minimális előnnyel vezette a versenyt, a technikával küszködő Német pedig a negyedik helyen állt.

„Összességében jó volt az első négy szakasz, a saját tempónkon mentünk, nyilván tudjuk, hol tudunk még gyorsulni, ha kell – mondta a RallyCafénak az állandó társát, Vánsza Zsoltot helyettesítő Bán Viktor társaságában Velenczei Ádám a szervizpark nyitására várakozáva. – Mixiék sajnos kiestek, meg is álltunk mellettük, számolgatni kell a szervziparkban, hogyan is állunk és mennyire kell menni. Nyilván mögöttünk is ott vannak Gabiék nyolc és fél ponttal, az nem valami sok, úgyhogy még menni kell. Nagyon csúszósak voltak a pályák, nem biztos, hogy a következő körökre felszáradnak. Egyszer megvolt a tapadás, máskor nem, úgyhogy nagyon nehéz volt. Megpróbálok nem gondolni arra, hogy mi a tét – amúgy hatalmas –, hanem csak menni a saját tempómban, igyekszem mindent kizárni és csak a versenyzésre koncentrálni.”

Az említett Német Gáborék autóján lázas munka folyt a szervizparkban, a négy szakasz alatt összeszedett ’majd 25 másodperces hátrány indokolttá is tette mindezt. Ezzel együtt Németék egyáltalán nem látszottak feszültnek.

„Bevallom, annyira nem élveztem az első négy szakaszt, eléggé küzdős volt – mondta Német Gábor a szervziparkban, mielőtt elindult volna a következő gyorsra. – Nyilván számítottunk a páralecsapódásra és a nedves útfelületre, de a guminak működnie kellett volna, mégsem tudtuk működésre bírni. Valami más, beállításbeli probléma volt, és még a szakaszok végén sem volt tapadásunk. Próbáltunk állítani az autón, remélem, hogy ez valamennyire működni fog. Nagyon sajnálnuk Mixiék kiesését, őszinte leszek, erre nem számítottam, de próbálunk teljes mértékben a saját versenyünkre koncentrálni. Én csak azzal foglalkozom, hogy az érzés visszajöjjön, mert nem így szoktunk menni, de nem tudtunk jobban. Az volt bennem, hogy az első kört hozzuk le biztonsággal, aztán aszervizben kitalálunk valamit – mindjárt kiderül, kitaláltunk-e-”

Nos, valamit eltalált a csapat, mert az ötödik gyorsot megnyerték Németék.

Friss