back to top
2024. október 28. 21:19

KezdőlapORBVelenczei Ádám: „Az utolsó másfél napban szerintem öregedtem egy évet”

Velenczei Ádám: „Az utolsó másfél napban szerintem öregedtem egy évet”

-

Az abszolút magyar bajnok Velenczei Ádám a szezonzáró Zemplén Rally céldobogója előtt nyilatkozott a RallyCafénak.

Még sosem volt ilyen nehéz a közeledbe férni…

Az lenne a jó, ha mindig ilyen lenne – válaszolta széles mosollyal a szezonzáró versenyt és ezzel az abszolút magyar bajnoki címet is megnyerő Velenczei Ádám a Zemplén Rally céljában.

Nagy kő esett le a szívedről?

Hatalmas. Ez a másfél nap nagyon kemény volt. Onnantól kezdve, hogy Mixiék sajnálatos módon kiestek, nekünk másik forgatókönyv lépett életbe, és még nehezebb lett a verseny. Kiszámoltuk, hogy elsőnek vagy másodiknak kell lennünk, de ha másodikak leszünk, akkor a power stage-en még egy pontot kell szereznünk. Nagyon nehéz volt belülről, folyamatosan higgadtan menni, nem hibázni, volt is egy-két hullámvölgyünk, de a második nap második felére helyre tettük magunkat teljesen.

Velenczei, Bán
Fotó: MGR Images

Nem feltétlenül úgy indult az éved, hogy aztán a végén abszolút magyar bajnokként beszélgetünk, gondoltad volna a veszprémi esés után?

Nagyon nehéz volt onnan felállni, megmondom őszintén, nem gondoltam volna, hogy ide jutunk, de nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy ez megvalósuljon. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki hozzátett ehhez a sikerhez, mert ezt egyáltalán nem csak egyedül értem el. Biztosan kell még néhány nap, hogy teljesen feldolgozzam a bajnoki címet.

Székesfehérváron két év után nyertél ismét versenyt, utána nagyon felszabadultan nyilatkoztál nekünk. Az a győzelem mekkora lendületet adott a folytatásra?

Nagyon sokat jelentett nekünk, elhittük, hogy képesek vagyunk versenyt nyerni, ami hatalmas löketet adott. Az utolsó verseny előtt így is Mixiéknek állt a zászló, tudtunk, hogy csak akkor van esélyünk a bajnokság megnyerésére, ha ők nagyon hátul végeznek. Nem gondoltuk volna, hogy így alakul, tényleg nagyon sajnáljuk őket, mert azt gondolom, hogy Magyarországon az övék a leggyorsabb páros, de ez nemcsak arról szól, hogy ki a leggyorsabb, hanem taktikusan be is kell érni.

Velenczei, Csomós
Fotó: MGR Images

Vánsza Zsolt hátfájdalmai miatt Bán Viktorral nyerted meg a szezonzárót, milyen volt vele menni?

Hatalmas tapasztalata van, elképesztően sokat tudott segíteni. Végig megvolt az összhang, nagyon sokat beszéltünk, még a gyorsokon is, ha érezte, hogy egy kis nyugalom kell, egyből szólt. Jól együtt tudtunk működni, igazán hálás vagyok neki a beugrásért.

Vánsza Zsolt is ott várt a célban – sokkakal, például Turi Tamással, Tóth Janikával vagy Mixivel együtt –, gondolom, így igazán kerek a történet.

Egyértelműen. Talán Zsolti kívülről jobban izgult, mintha bent ült volna az autóban. Vele együtt mentem öt versenyt, az év érdemi részét vele sikerült teljesítenem, neki is köszönettel tartozom az egész éves munkájáért.

Nagy lesz az ünneplés?

Mindenféleképpen! Sosem éreztem még ilyet, nyilván nagyon elfáradtam, az utolsó másfél napban szerintem öregedtem egy évet, de megérte!

Velenczei, Bán, Vánsza
Fotó: MGR Images

Friss