2024. március 29. 00:05

KezdőlapRXEgy újabb Solberg

Egy újabb Solberg

-

A 17 éves Marius Solberg Hansen a TCR Scandinavia (STCC) 2022-es szezonjában a norvég MSH Motorsport színeiben indul. Korábban a rallyban és a rallycrossban is próbálkozott sőt, a Petter Solberg ösztöndíjat is elnyerte. 

„Nagyon izgalmas lesz az STCC-ben indulni, egy olyan bajnokságban, ami történelemmel és szoros versenyekkel teli. Nagyon motiváltnak érzem magam” jelentette ki a norvég.

Solberg Hansen már hazájában tavaly rallycross és pályaversenyzői bajnok lett a hegyi bajnokságban pedig második helyet ért el. Eredményeinek köszönhetően pedig elnyerte a Petter Solberg Ösztöndíjat.

„Az STCC a megfelelő lépés Marius számára, mert kemény ellenfelek és egy jó bajnokság várja ahhoz, hogy nemzetközi karrierbe kezdjen.” – emelte ki a csapatfőnök Oivind Solberg Hansen.

„Néhány rallycross versenyen is részt fogunk venni, de a STCC lesz a fő sorozat, ahol az lesz a célunk 2022-ben, hogy tapasztalatot szerezzünk.”

A csapat megvette a Lestrup Racing Volkswagen Golf GTI TCR-jét, amivel Rob Huff megnyerte a 2020-as bajnokságot. Solberg Hansen már tesztelte is az autót Rudskogenben tavaly.

„Az autó nagyon király volt, jó a tapadása és jól lereagálta a változtatásokat, amiket a rövid idő alatt tettünk. Szeretnék még a 2022-es szezon előtt tesztelni. Muszáj azonban szerénynek maradnunk, mert kemény küzdelem vár ránk, és nem vagyunk a legjobb helyzetben. De dolgozni fogunk ezen, és elkötelezettséggel reméljük, eljutunk a legjobb tízig.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss