2024. április 19. 21:57

KezdőlapRXEnzo Ide egy EKS Audival indul az Euro RX-ben - Nyirádon kezdi...

Enzo Ide egy EKS Audival indul az Euro RX-ben – Nyirádon kezdi a szezont

-

A belga versenyző teljes szezont megy a Rallycross Európa-bajnokságon egy Audi S1 EKS RX quattro RX1-gyel, amelyet Mattias Ekström csapata készít fel a versenyekre.

A 30 éves belga versenyző nem szokványos úton került a rallycrossba. Sportautókkal kezdett, részt vett a zolderi 24 órás versenyen, ahol nyert is, majd indult a GT1 világbajnokságon. 2019-ben váltott rallycrossra, első versenyén Spa-Franchorchampsban indult a WRX-ben. Tavaly hatodik lett a WRX-ben, épp Szabó Krisztián mögött zárta az évet. 2022-ben is marad a rallycrossnál, az Euro RX-ben megy teljes szezont.

„A rallycross kiszámíthatatlan és akciódús sport, amit nehéz összehasonlítani bármivel is. 2021-ben a legsikeresebb rallycross versenyző mellett indulhattam, így rengeteget tanultam és fejlődhettem. Most hasznosíthatom ezt a tudást amikor az Euro RX élén akarok harcolni. Logikus lépés volt, hogy az EKS csapattal folytassam. Megvan a tudásuk és a tapasztalatuk a szakág élvonalából, és az Audi S1-et is jól ismerem” – mondta Ide, aki tavaly Kristofferssontól leshette el a trükköket.

Izgatottan várom a folytatást” – mondta a kétszeres DTM-bajnok és a 2016-os RX-világbajnok Mattias Ekström. „Láttam Enzo fejlődését a pályaversenyeken, ahol folyamatosan tanult, és végül megszerezte a Blancpain címet. Az elmúlt néhány évben ugyanezt csinálta a rallycrossban – minden versenyen tanult és fejlesztette a képességeit. Itt az EKS-nél mindig a dobogós helyezéseket és a címeket célozzuk meg, és úgy érzem, hogy Enzo idén készen áll erre. Tudásunkkal és tapasztalatunkkal a lehető legjobban támogatjuk őt. Alig várom, hogy lássam versenyezni idén – szerintem sok embert meg tud lepni.”

Az első meglepetést pedig épp nálunk mutathatja be Ide, hiszen az év első futamán Nyirádon mutakozik majd be május 21-22-én az Euro RX1-ben.

Enzo Ide
foto: EKS

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:EKS

Friss