2024. április 20. 09:24

KezdőlapRXSolberg: Nagyon jó szórakozás lesz

Solberg: Nagyon jó szórakozás lesz

-

Oliver Solberg a Horvát Rally csalódása után elindul a Rallycross Európa-bajnokság svéd versenyén. A norvég-svéd versenyző két év után indul rallycross versenyen. 

Oliver Solberg számára egy baleset miatt idő előtt véget ért a Horvát Rally, a nyilván csalódást okozó kiesés emlékét pedig Petter Solberg fia Höljesben próbálja feledni, ahol a Hedström Motorsport Hyundai i20-as autójával rajthoz áll a Rallycross Eb második futamán. 

“Ez nagyon szórakoztató verseny lesz – mondta a Hyundai Motorsport WRC pilótája. – Az autót igyekeztünk azzal a filozófiával felkészíteni, amelyet a PSRX csapatban alkalmaztunk.” 

Petter Solberg fia korábban már második helyen zárt a RallyX Nordic idény során, 2017-ben, amikor két győzelmet is szerzett édesapja korábbi Citroen DS3-as autójával. Egy évvel később a fiatal versenyző skandináv bajnok lett, majd ezután kezdett a rallycross versenyekről áttérni a rally futamokra. 

Peter Hedströmöt meggyőzte Oliver korábbi rallycross teljesítménye, ezért bizakodva tekint a versenyre. 

“Nagyon alkalmasnak éreztem Olivert a Höljesi versenyre a Hyundaiba, ezért felhívtam és ő azonnal igent mondott – mondta a Hedström Motorsport csapatfőnöke. – Később sikerült mindent a helyére tenni és Petter Solberg szerelőjével sikerült az autót is nagyszerűen felkészíteni.” 

A Höljesi Eb futamot a Rallycross Világbajnokság szezonnyitója keretében rendezik meg , az Európa-bajnokság Nyírádon veszi kezdetét, ahol igazi világsztárok, Enzo Ide, Anton Marklund és Janis Baumanis is rajthoz áll. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dirtfish.com

Friss