2024. április 27. 01:26

KezdőlapRXMarklund az első előfutamban is verhetetlen volt Nyirádon

Marklund az első előfutamban is verhetetlen volt Nyirádon

-

Anton Marklund ott folytatta, ahol délelőtt abbahagyta, a szabaedzések után az első előfutamban is ő volt a leggyorsabb a nyirádi Rallycross Eb-n. Az EURO RX3-ban Jan Cerny volt a leggyorsabb.

Az Euro RX1-ben Anton Marklundnak jutott egy nagy ellenfél, Janis Baumanis. Marklund remekül kihasználta a jó rajtpozícióját, elsőnek fordult az egyes kanyarban és nyert. Mögötte Baumanisnak meg kellett küzdenie Douburggal. A franciát hangosan éneklő szurkolócsapata is biztatta, de hiába, előzni nem tudott, csak harmadik lett a futamban.

Összesítésben második lett Enzo Ide. A belga Kárai Tamással küzdött nagyot. Mindketten a rosszabb oldalról indultak, Ide a negyedik, Kárai az ötödik rajthelyről. Ide simán fordult az első kanyarban, Kárainak viszont harcolnia kellett a második helyért, és ezzel annyi időt veszített, amit már nem tudott ledolgozni. A futamból kihozta a maximumot, összesítésben pedig hatodik lett. Előtte az ötödik helyen az a Sivert Svardal végzett, aki ugyan rosszabbul rajtolt a negyedik futamban mint Mandie August, de a Seat-tal versenyző hölgy hibázott az egyes kanyarban, Sivert pedig köszönte szépen, az élre állt és utána már csak a köridőkre kellett figyelnie. A második futamot René Münnich nyerte, kilőtt a rajtnál és sima győzelmet aratott. Ennek a versenynek Kiss László volt az áldozata, végig akkor a porban autózott, hogy az előtte levő Mózer Márk porlámpáit sem látta.

ERX Nyirád
foto: STom

Az EURO RX3-ban Jan Cerny az első előfutamban megmérkőzött a délelőtt még leggyorsabb Pauwlesszel. A cseh szépen rajtolt és ezzel el is döntötte a versenyt. A belga egy ideig tapadt rá, egy korai jokerrel is megpróbálkozott, de Cerny rutinos volt és magabiztosan nyert. A zavartalan versenynek köszönhetően az ideje is jó volt, Cerny nyerte az összesítést.

A második Jiri Susta lett, aki szintén nagyot rajtolt. Ő Litwinowitzzel csatázott meg az elején, de a lengyel nem tudta utolérni a Skodát. Susta a jokere után 20 méter előnnyel jött be a piros Audi elé, és ezzel nem csak a futamot nyerte, hanem összesítésben is második lett.

A legjobb magyar Szíjj Zsolt volt, aki Litwinowicz mögött negyedik lett. A futamát megnyerte, miután jó rajtjának köszönhetően kimaradt a mögötte kialakult lökdösődésből.

A magyarok közül az EURO RX1-ben Kárai hatodik helye mellett Koncseg a 11., Mózer Márk 14., Kiss László 18., Mózer Attila 19. lett. Az EURO RX3-ban, a Szíjj 4., Répási 9., Ferjáncz 10 helyen végzett az összetettben.

ERX Nyirád
foto: STom
Forrás:Rallycafe

Friss