2024. március 28. 10:45

KezdőlapRXNyirád ERX: Elkezdődtek a szabadedzések

Nyirád ERX: Elkezdődtek a szabadedzések

-

A szabadedzéssel elkezdődött a Rallycross Európa-bajnokság szezonnyitója Nyirádon. A várakozásoknak megfelelően remek hangulatban, sok néző előtt kezdték a gyakorlást az EURO RX1 és az EURO RX3 versenyzői, és látványból sem volt hiány.

Felhős reggel és csepergő eső után napsütésben kezdték a szabaedzést a versenyzők. A lelátókon a vártnál is több néző döntött úg, hogy nem akar egyetlen momentumot sem elmulasztani a hétvégéből.

Az EURO RX3 mezőnye kezdett, közülük Jan Cerny volt a leggyorsabb. Igaz nyomnia is kellet, hiszen a pénteki sajtótájékoztatón nagyon magabiztosan csak annyit mondott, hogy a tükröből akarja látni a mezőnyt.

A magyarok közül Szíjj Zsolt jól érezte magát, jól sikerültek az első körök, az Audi is tökéletesen működött. Az időkön még van mit javítani, mondta Jolly.

Répási Róbert is elégedett volt, a kocsit sikerült befejezni, összeállt a technika Nyirádra. A pálya neki is tetszett, a murvát egy kicsit lazának találta még, de ez az edzés végére tömörödik majd.

ERX Nyirád
foto: rallycafe.hu

Az EURO RX1-ben megvolt az első törés. A lengyel Topolewski rögtön az első körben elbizonytalanodott, hogy az aszfalt után jobbra, vagy balra kell menni. A lehető legrosszabbat választotta, és nekiment a gumibálának. Az autó nem sérült komolyan, a második körre úgy ment ki, hogy a szerelőknek nem kellett hozzányúlni az Fiestához.

A magyar mezőnyben volt egy apró változás, Mózer Attila Ford Fiestával indul a hétvégén.

Az edzés első fele után Marklund volt a leggyorsabb Hyunadi-jal, 45.972-es idővel. Az igazán fontos körök majd délután következnek, 13:00-kor kezdődik az első kvalifikációs futam.

ERX Nyirád
foto: rallycafe.hu

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Rallycafe

Friss