2024. április 18. 14:08

KezdőlapRXMarklund továbbra is verhetetlen Nyirádon

Marklund továbbra is verhetetlen Nyirádon

-

A harmadik előfutamot is megnyerte Anton Marklund a nyirádi Rallycross Eb-n. Az EURO RX3-ban a portugál Ribeiro volt a leggyorsabb.

Anton Marklund egyik legnagyobb ellenfele Janis Baumanis mellől rajtolt a harmadik előfutam utolsó versenyén. A két rutinos pilóta a rajtnál eldöntötte a csatát, Marklund jobban indult, elsőként fordult, Baumanis pedig némi üldözés után belátta, hogy felesleges küzdeni, így párban mentek a futam végéig. Kiss László velük versenyzett, és ő is tudta, hogy itt most az idő lesz a fontos, így harmadik, összetettben pedig hatodik lett a vasárnapi első éles versenyen.

Ilyenkor mindig eszembe jut az első rajtja” – mondta Kárai Tamás édesapja, aki már az EURO RX3 versenyek alatt elkezdett izgulni. Szükség is volt a drukkra, mert Kárai a legrosszabb pozícióból rajtolt a futamában. Remekül tette a dolgát, Enzo Idével együtt lelépték a mezőnyt – köztük Koncseget is, aki középről indult. Azonban jött az első kanyar, ahol Kárai okosan Ide mögé fordult volna, ha nem jön Patrick O’Donovan, aki nagyon keményen elkezdte lökdösni Kárai Audiját. Legalább háromszor nekiment mire sikerült bepréselnie a Fiestát a második helyre, ezzel a manőverrel rögtön veszített vagy 4000 magyar szimpatizánst a pálya szélén. (csak azért nem többet, mert rengeteg a külföldi szurkoló…) Innentől már nem változott a sorrend, Ide tisztán autózva nyert, és harmadik lett az összetettben Marklund és Baumanis mögött. Patrick O’Donovan lett a második, igaz az első kanyaros ütközést még vizsgálják. Kárai nagyot küzdött és végül összetettben 10. időt autózott. Koncseg viszont az idősebb O’Donovannel ütközött, megsérült az autójának eleje, és nem fejezte be a versenyt.

ERX Nyirád
foto: rallycafe.hu

Összetettben a negyedik helyre volt jó Jean Baptiste Dubourg ideje, aki az első előfutamban nagyon magabiztosan nyert. Ebben a versenyben Mózer Attila volt az áldozat. A lengyel Marcin Gagacki valami rosszat vacsorázhatott szombat este, mert nagy ámokfutásba kezdett. Az első áldozata épp a második helyen levő Mózer volt, akinek kétszer ment neki hátulról mikor kijöttek az első kanyarból és indultak volna az aszfalton a dombra. Mózer kiforgott, rengeteg időt veszített.

Sajnos Mózer Márk sem járt jobban, az ő Peugeot-jából elszállt az erő, és bár célba ért, az ideje csak 18. volt.

Az EURO RX3-ban a portugál Ribeiro kihasználta, hogy az első futamban csak hárman voltak és Susta rosszul rajtolt. Végigszáguldott a pályán és 4:13.335-tel nyert. Susta ideje is elég volt a második helyre.

A harmadik időt Damian Litwinowicz futotta, ő Araujoval küzdött meg az elsőségért. A hős ezen a versenyen Szíjj Zsolt volt, aki az első körben még a negyedik helyről fordult a jokerre, de végig nagyon gyors volt és Araujot is megelőzve második helyen intette le a kockás zászló.

A kicsiknél is lehetett még fokozni a hangulatot. Az utolsó versenyen a két nagy vetélytárs, Cerny és Pauwels mellett két magyar Ferjáncz és Répási állt a rajtrácsra. Cerny annyira el volt foglalva a fiatal belgával, hogy az első kanyarban elkezdte terelni a fal felé, és ebbéli igyekezete egészen a falig tartott. Mindketten ott kötöttek ki, Ferjáncz és Répási pedig köszönte és nagy egyetértésben elment versenyezni. Cerny és Pauwels persze nagy üldözésbe fogott, a nézők viszont a magyarokért szorítottak. Eredményesen, Répási nyert, Ferjáncz második lett, a közönség pedig hálásan tapsolt.

Összesítésben a három előfutam után az EURO RX3-ban Cerny, Litwinowicz, Pauwels a sorrend, a legjobb magyar Répási, aki nyolcadik.

ERX Nyirád
foto: STom

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Rallycafe

Friss