2024. április 19. 02:22

KezdőlapRXKris Meeke lesz Button helyettese

Kris Meeke lesz Button helyettese

-

Jenson Button új kalandba kezdett, hiszen a Nitro Rallycross nevű sorozattal egy egészen új szakágban próbálja majd ki magát. Most kiderült, Kris Meeke-kel osztozik majd az autón, amikor egyéb elfoglaltságai nem teszik számára lehetővé a versenyzést.

A Nitro Rallycross sorozatot az adrenalinhajhász Travis Pastrana hívta életre tavaly, az amerikai rallycross szereplők és néhány európai versenyző segítségével. A McLaren Extreme E pilótája, Tanner Foust mellett Scott Speed és két NASCAR pilóta, Kyle Busch és Chase Elliott képviselték a tengerentúli színeket.

Ezzel szemben az európai porondról a Hansen fivérek mellett Andreas Bakkerud, Liam Doran, Robin Larsson és Kevin Eriksson is megfordult a szériában.

Tavaly pontegyenlőséggel a két Subaru pilóta, Pastrana és Speed végzett az élen, mögöttük pedig egy egységgel Timmy Hansen zárt.

Idén azonban kevesebb jelentősége lesz a csapatoknak ugyanis mindenki a bajnokság által kifejlesztett autót használja majd, ami a Bajnokok Tornáján már bemutatkozott a nagyvilágnak.

Button egy brit csapatban, Oliver Bennett alakulatával mutatkozik majd be. A XITE Energy ugyan riválisa a világbajnok Extreme E csapatának, a Nitro RX mezőnyében szövetségre léptek.

Három alkalommal azonban – az idénynyitó Lydden Hill, illetve a svéd és szaúd-arábiai versenyek esetében – Button nem tud részt venni a rallycross versenyeken, így – egy másik, szintén brit pilóta – Kris Meeke pótolja majd őt.

„Amikor Oli [Bennett] megkeresett, rögtön érdekelni kezdett minden részlet: a csapat, az autó, a bajnokság.”kezdte a korábbi IRC győztes.

Kris Meeke,
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

„Bár a körülmények nem voltak ideálisak, eléggé esett, amikor kipróbáltam az autót, éreztem, hogy nagy lehetőség van benne, és az egész sorozatban.

A rallycross tökéletesen alkalmas az elektromos hajtásra való átállásra: rövid, intenzív futamok, amelyeket teljes energiával teljesítenek. Ha jól csinálják, ennek lehet jövője. Örülök, hogy ennek része lehetek Olival és a XITE Energyvel.”

Button eközben azon bánkódott, hogy éppen hazai futamát kell kihagynia a Kanadai Nagydíjon való tudósítása miatt.

„Lydden mindenképp olyan verseny, amin részt akarnék venni, az lenne a legkönnyebb, mert ott már vezettem. Ráadásul az Egyesült Királyságban van, ami végképp jó lett volna, de nem tudok elmenni. Annyira frusztráló.”

A brit így Finnországban mutatkozhat majd be, a KymiRingen rendezett fordulóban augusztus végén.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:dirtfish.com

Friss