2024. március 29. 06:28

KezdőlapRXMegvan a Rallycross Vb szezonzárójának helyszíne

Megvan a Rallycross Vb szezonzárójának helyszíne

-

A Motorsport Világtanács döntése alapján Barcelona lesz a Rallycross-világbajnokság utolsó futamának helyszíne.

Mivel az új elektromos rallycross autók egyes részegységeinek szállítása akadozott, a WRX szezon első versenyét el kellett halasztani július végére, a a nürburgringi futamra. A bajnokságban mindenképp hat versenyhétvégét akart a szövetség és a promóter, ezért a friss döntés szerint a szezonzáró helyszíne Barcelona lesz. A verseny időpontja október 29-30., de még szükség van a promóter és a nemzeti szövetség jóváhagyására, ami remélhetőleg csak formalitás. A vb így összesen kilenc futamot tartalmaz, mert Lettországban, Portugáliában és Belgiumban dupláznak majd a versenyzők.

A barcelonai futam a Circuit de Barcelona-Catalunya versenypálya stadion részében kijelölt nyomvonalon zajlik. A 2021-es vb futamon, ami tavaly az év első versenye volt, 1133 méter volt a pálya hossza, a joker ehhez 151 méter pluszt jelentett. A felület 60.4 százaléka aszfalt, 39.6 százalék pedig nem szilárd borítású.

A Rallycross-világbajnokság 2022-es naptára:

Július 30-31. Németország Nürburgring
Augusztus 13-14. Norvégia Hell‐Lanke
Szeptember 3-4. (dupla futam) Lettország Riga
Szeptember 17-18 (dupla futam) Portugália Montalegre
Október 8-9. (dupla futam) Belgium Spa-Francorchamps
Október 29-30. Spanyolország Barcelona
Barcelona RX
foto: @World / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:FIA

Friss