2024. március 19. 03:46
KezdőlapRXMeglepetés Höljesben: Solberg megverte a rallycross nagyjait

Meglepetés Höljesben: Solberg megverte a rallycross nagyjait

-

Oliver Solberg nyerte Höljesben a Rallycross Eb EURO RX1 futamát. Kárai Tamás 14. lett a nagyon erős mezőnyben, ezzel két bajnoki pontot szerzett.

Anton Marklund pillanataival indult a vasárnap. A bajnokságot vezető svéd megverte Kristofferssont és mindketten gyorsabbak voltak, mint Oliver Solberg. Bakkerud nyert, de az ideje csak a kilencedik volt. Kárai Tamás második lett a futamában, 14. időt futott összetettben, Mózer Attila pedig szintén második lett, de csak 21. helyet ért az idő. A három előfutam összesítésében Marklund, Solberg, Kristoffersson volt a sorrend.

A Progression Race Bakkerud elsőségét hozta, Solberg és Kristoffersson előtt, rajtuk kívül Evjen és Marklund nyerte a futamát.

Höljes Rallycross
foto: @World / Red Bull Content Pool

Az első elődöntőben Marklund és Bakkerud rajtolt az első sorból. Marklund az élre állt, Bakkerud tapadt rá, de Marklund lassan ellépett az Audi elől, de aztán Bakkerud megelőzte Marklundot a negyedik körben, amikor együtt mentek jokerre.

A második elődöntő Solberg és Evjen csatáját hozta a rajtnál, de a második sorban ott volt Kárai Tamás aki Dubourg mellett a negyedik rajthelyről indult. Magyar szempontból nem indult jól a futam. Solberg az élen maradt, de Evjen és Kárai visszaesett. Evjen visszaszerezte a második helyet Kárai és Dubourg a joker mellett döntött. Dubourg taktikája kifizetődött, végül második lett 3:48-as idővel. Kárai sajnos csak a középső szektorban volt igazán gyors, így maradt az ötödik. Solberg simán nyert, az ideje is jó volt.

A harmadik elődöntőben Kristoffersson indult az első rajtkockából, mellette Enzo Ide állt. Ide visszaesett a rajt után, ezért jokerezett Baumanis-szal és Veibyvel együtt. A második körben Gagacki is jokerre ment, ezzel elveszítette a második helyet, amit Baumanis szerzett meg. Kristoffersson közben pokoli gyors volt, így korán letudta a jokert, és már csak a jó időért nyomta.

Höljes Rallycross
foto: @World / Red Bull Content Pool

Az első sorból Solberg és Kristofferson indult a döntőben, mögötte Bakkerud és Marklund, az utolsó sorban pedig Dubourg várta a rajtot. A rajt után Solberg állt az élre, Marklund lett a második. Kristoffersson és Bakkerud jokerezett, Duborg is így döntött, de csak ötödik lett. Némi meglepetésre hamarosan Solberg is feladta az első helyet egy joker kedvéért, de csak 8 tizedre volt Marklundtól mikor visszajött. Ők ketten 42-es köröket autóztak, de a többiek is közel voltak, Kristoffersson pedig két kör után kiállt. Marklund a végére hagyta a jokert, de csak második lett, Solberg nyerte a versenyt, Dubourg pedig harmadik helyen ért célba miután Bakkerud is kiállt.

Höljes Rallycross
foto: Oliver Solberg

Az EURO RX3-ban Kobe Pauwels megnyerte a harmadik előfutamot Marius Solberg Hansen és Jan Cerny előtt. A progression race-t mindannyian abszolválták, majd jött a három elődöntő. Solberg Hansen nyert Litwinowicz előtt, a portugál Ribeiro némi meglepetésre legyőzte Kobe Pauwelst, a harmadik versenyt pedig Ligur nyerte. A döntőbe ők öten jutottak be, és itt Marius Solberg Hansen 383 ezredmásodperccel legyőzte Kobe Pauwelst. A lengyel Litwinowicz lett a harmadik.

Az RX2e-ben némi meglepetésre Patrick O’Donovan megnyerte a harmadik kvalifikációs futamot, ezzel Vranckx mögött másodikként ment tovább. Az elődöntőben Vrancky nem hibázott, a másik ágon viszont a svéd Isak Sjökvist nyert. A döntőben ők indultak egymás mellől, Vranckx nem is hibázott és nyert, a második helyet viszont Andersson szerezte meg Sjökvist előtt.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss