2024. április 18. 18:48

KezdőlapRXKristoffersson: Szerettem volna még néhány kört

Kristoffersson: Szerettem volna még néhány kört

-

Johan Kristoffersson győzelmi esélyét egy korai defekt foszlatta semmivé a Rallycross Eb döntőjében, Höljesben. Kristoffersson végül negyedik lett Oliver Solberg kizárása után, de a világbajnokot nem vigasztalják a bajnoki pontok, ő versenyezni akart és a győzelemért harcolt volna, így kissé csalódott a hétvége után.

Már az első előfutamban megadta az alaphangot a Magic Weekendnek nevezett eseményen a világbajnok és az Európa-bajnok, amikor hatalmas csatát vívtak egymással. Igaz ezzel időt is veszített mind Kristoffersson mind Andreas Bakkerud, de szemmel láthatóan nagyon élvezték a küzdelmet és a közönség is az ilyen csatákért megy el évről évre erre a versenyre. A második előfutamban már a legjobb volt a világbajnok, a harmadik előfutamban pedig Marklund mögött lett második, ezzel összesítésben harmadik helyen jutott tovább a köztes eredménylistáról.

Höljes Rallycross
foto: @World / Red Bull Content Pool

A Progression Race-ben és az elődöntőben is simán nyerte a futamát, így a döntőben Oliver Solberg mellett a második rajtkockából várta a rajtot. A joker kijáraton azonban ütköztek, majd a harmadik körben egy defekt gyakorlatilag véget is vetett Kristoffersson érdemi versenyének.

Szerettem volna még néhány kört autózni. Olyan hely volt, ahol még soha nem kaptam ezelőtt defektet. Jól rajtoltam a döntőben. A terv az volt, hogy ha Oliver van elöl, azonnal kimegyek a jokerre, és megyek egy gyors jokert és utána pár gyors kört. De már korábban is versenyeztek ellenem, és azonnal levédték ezt a taktikát…” – mondta Johan Kristoffersson, majd kicsit nosztalgiázott is.

Olyan volt, mint régen, amikor egy Solberg ellen küzdöttem, de ezúttal a fiatalabb generáció volt az ellenfél, amitől igazán öregnek érzem magam! El kell ismernem, Oliver fantasztikusan vezetett. A saját teljesítményünk összességében kissé hullámzóan alakult, és nem igazán éreztem azt az érzést, amit az előző alkalommakkor Höljesben, de így is tudtunk a győzelemért autózni. Bár végül ez nem volt elég, mindent összevetve elégedettnek kell lennünk.”

Höljes Rallycross
foto: @World / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss