2024. április 25. 04:29

KezdőlapRXEz már kínos - megint elhalasztották a WRX első versenyét

Ez már kínos – megint elhalasztották a WRX első versenyét

-

A Nürburgringen sem mutatkozhat be a Rallycross Vb az elektromos hajtású autókkal, az év első versenyének új helyszíne a norvégiai Hell lesz, augusztus 13-14-én.

A 2022-es FIA Rallycross Világbajnokság németországi versenyét azzal az indokkal halasztották el, hogy a csapatoknak a lehető legtöbb idejük legyen felkészülni a sportág elektromos korszakára.

A promóter szerint a csapatok fáradhatatlanul dolgoztak a színfalak mögött az elektromos hajtásra váltás előtt, de az elmúlt néhány év globális eseményei olyan ellátási lánc problémákat okoztak, ami előre nem látható késésekhez vezetett az autógyártásban.

Annak érdekében, hogy a rallycross csúcskategóriájának új korszakát megfelelően kezdjék, az a döntés született, hogy további két hetet biztosítanak a csapatoknak a felkészülés tökéletesítésére. Az újabb módosítás a németországi versenyt is érinti, dupla versenyes hétvégévé alakult, és november 12-13-ára tolták, így a Nürburgringen rendezik a szezonzárót. A spanyolországi verseny is kétfutamos lett, így biztosítják, hogy kellő számú futam legyen a bajnokságban. Már amennyiben el tud indulni a szezon Norvégiában…

Idén nagy lépést teszünk, és nincs kétségünk afelől, hogy az elektromos technológia új szintre emeli a World RX-et, de egy ilyen jelentős fejlődés időbe telik, és senki sem volt immunis az elmúlt két év globális kihívásaival szemben. A csapatokkal együtt elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy az új autókat a lehető legjobb módon mutassuk be a szurkolóknak, és bízunk benne, hogy a további két hét felkészülési idő mindenki számára lehetővé teszi ezt. Alig várjuk, hogy októberben visszatérhessünk Katalóniába, és stílusosan befejezhessük a szezont a Nürburgringen, de először is Hellre koncentrálunk – és arra, hogy a World RX új korszakát elindítsuk egy igazán felvillanyozó eseménnyel” – mondta Arne Dirks a Rallycross Promoter GmbH vezetője.

WRX
foto: Hansen World RX Team

Friss